Ελληνοκύπρια έγκυος δολοφονήθηκε από εμπόρους που έφερναν ουσίες από την Τουρκία

Ελληνοκύπρια έγκυος δολοφονήθηκε από εμπόρους που έφερναν ουσίες από την Τουρκία

Τα ξημερώματα της 30ης Αυγούστου 1972 στο δρόμο των χωριών Μύρτου-Διόριος, μια Ελληνοκύπρια έγκυος γυναίκα δολοφονήθηκε, ενώ ο άντρας της τραυματίστηκε κρίσιμα από σπείρα Ελληνοκυπρίων, εμπόρων ναρκωτικών που μετέφεραν ναρκωτικά με πλοίο από την Τουρκία τροφοδοτώντας τις μεγαλύτερες πόλεις της Κύπρου.

Της Μαρίας Χριστοδούλου

Με αφορμή το έγκλημα, η αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας στράφηκε κατά των «αρχών» των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι ήταν ήδη από το 1963 κλεισμένοι σε θύλακες. Συγκεκριμένα, κατηγορούσε την «Τουρκοκυπριακή αστυνομία» ότι κάνει τα στραβά μάτια όσον αφορά την καλλιέργεια κάνναβης στους θύλακες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μεγάλες ποσότητες κάνναβης εξάγονταν παράνομα από τους θύλακες. Το τραγικό αυτό έγκλημα μετεξελίχθη σε πολιτικό ζήτημα το οποίο πυροδοτούσε περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση μεταξύ των δύο κοινοτήτων, δύο μόλις χρόνια πριν την τουρκική εισβολή.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παρότρυνση ΠτΔ: ΚΕΒΕ και ΟΕΒ βλέπουν Κεραυνό και Παναγιώτου για ΑΤΑ

Παρότρυνση ΠτΔ: ΚΕΒΕ και ΟΕΒ βλέπουν Κεραυνό και Παναγιώτου για ΑΤΑ

Οι Προέδροι της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ θα συναντηθούν εντός των αμέσως επόμενων ημερών με τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ενόψει της επικείμενης κοινής σύσκεψης των Εκτελεστικών Επιτροπών των δύο Οργανώσεων την ερχόμενη Δευτέρα για να συζητήσουν το θέμα της ΑΤΑ.

BEST OF TOTHEMAONLINE