ΚΥΠΡΟΣ – ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών μετά την πυρκαγιά στο Νοσοκομείο

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών μετά την πυρκαγιά στο Νοσοκομείο

Την ώρα που στα κατεχόμενα έχουν ξεκινήσει ακόμα και εράνους ώστε το λεγόμενο «κρατικό» νοσοκομείο που υπέστη εκτεταμένες ζημιές μετά από πυρκαγιά την Παρασκευή 28/2 να επιδιορθωθεί, συνεχίζουν να μετρούν θύματα.

Επιμέλεια: Στέλιος Στυλιανού

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Duzen ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους 4, αφού μετά τον  74χρονο Asım Uygroğlu και τον 62χρονο  Erdoğan Kalaycilar, που νοσηλεύονταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας και έγινε προσπάθεια ώστε να μεταφερθούν σε άλλο Νοσοκομείο δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή, αφήνοντας την τελευταία τους πνοή, άλλοι δύο ασθενείς «έσβησαν» τις επόμενες μέρες.

Πρόκειται για την 80χρονη Zalihe Karabey, η οποία επίσης έγινε προσπάθεια για μεταφορά σε άλλο νοσοκομείο μετά την πυρκαγιά, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και ο 84χρονος Halil Aksoy που «έσβησε» σε νοσοκομείο που είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο.

Ο 84χρονος σύμφωνα με τους συγγενείς του νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας και είχε επαφή με το περιβάλλον, ωστόσο μετά την πυρκαγιά και την μεταφορά του σε άλλο νοσηλευτήριο, έφυγε από τη ζωή.

Πάντως οι λεγόμενες «αρχές» του ψευδοκράτους διαψεύδουν ότι ο ηλικιωμένος έσβησε εξαιτίας της φωτιάς, προσθέτοντας ότι ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και ότι ζωτικά όργανά του παρουσίαζαν δυσλειτουργία.

Δεν απορρίπτεται ωστόσο ότι αυτά τα άτομα, όντας ασθενείς, εκτέθηκαν σε καπνό που σίγουρα επηρέασε την υγεία τους.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Εργαζόμαστε για μια λύση βιώσιμη, λειτουργική, που να διασφαλίζει σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της χώρας το δικαίωμα να ζουν, να εργάζονται, να δραστηριοποιούνται και να δημιουργούν, όπου το επιλέξουν, σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στον χαιρετισμό του στην αντικατοχική εκδήλωση των Δήμων, Κοινοτήτων, προσφυγικών Σωματείων και οργανώσεων Κερύνειας, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

BEST OF TOTHEMAONLINE