ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Nομοσχέδιο με πιθανά νέα μέτρα στη Βρετανία

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Nομοσχέδιο με πιθανά νέα μέτρα στη Βρετανία

Έκτακτο νομοσχέδιο για μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού καταθέτει στη Βουλή των Κοινοτήτων η βρετανική κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο δίνει την εξουσία στην αστυνομία να συλλαμβάνει άτομα που θεωρείται πως μπορεί να είναι φορείς του κορωνοϊού αλλά δεν υπακούν στις οδηγίες κοινωνικής απομόνωσης, επιτρέπει το κλείσιμο των συνόρων εφόσον κριθεί σκόπιμο, δίνει πλήρη αρμοδιότητα στην κυβέρνηση να προβεί σε προσωρινό κλείσιμο σχολείων ή να τα κρατήσει υποχρεωτικά ανοιχτά, επιτρέπει την ενεργοποίηση στην πρώτη γραμμή του συστήματος υγείας συνταξιοδοτημένων γιατρών και φοιτητών ιατρικής κ.ά.

Τα μέτρα έχουν τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων της αντιπολίτευσης και το νομοσχέδιο θα περάσει εντός της εβδομάδας χωρίς ψηφοφορία.

Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν μόνο «όταν είναι απολύτως απαραίτητο».

Εν τω μεταξύ, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ στη Βρετανία, τα Sainsbury’s ανακοίνωσαν ότι κάθε πελάτης θα μπορεί να αγοράζει έως τρία τεμάχια από κάθε νωπό τρόφιμο και έως δύο τεμάχια από διάφορα άλλα δημοφιλή προϊόντα όπως, σαπούνια, χαρτί υγείας και γάλα μακράς διάρκειας. 

Η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι υπάρχει επάρκεια προϊόντων, αλλά τα μέτρα υιοθετούνται για να προλαβαίνουν περισσότεροι καταναλωτές τα προμηθεύονται τα απαραίτητα.

Ανάλογα όρια εφαρμόζουν πλέον και οι περισσότερες μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

Η Κύπρος «δεν έχει αποτελέσει και δεν θα αποτελέσει μέρος της κρίσης» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κρίση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις Νασράλα, χωρίς να κατονομάζει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top