ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΟΝΩΙΟΣ: Καμπανάκι για την εξάπλωση και κοκτέιλ μέτρων - Συνεχίζεται η διασπορά

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΟΝΩΙΟΣ: Καμπανάκι για την εξάπλωση και κοκτέιλ μέτρων - Συνεχίζεται η διασπορά

Εντονότερη είναι η ανησυχία Υπουργείου Υγείας και αρμοδίων φορέων για την εξέλιξη της πορείας του ιού στο νησί μας.

Η συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων, τα διψήφια νούμερα και η απειθαρχία με... κερασάκι στην τούρτα το χθεσινό 41αρι έφεραν νέα μέτρα σε Λευκωσία και Λεμεσό αποδεικνύοντας περίτρανα πως η εξέλιξη και η διασπορά του δεν αποτελεί πλέον τοπικό πρόβλημα.
 
Οι χώροι εργασίας, οι αθλητικές συγκεντρώσεις (προπονήσεις, αγώνες) αλλά και οι δεξιώσεις (κυρίως γάμοι) έχουν μεταμορφωθεί σε εστίες μετάδοσης ενώ ανησυχία πλέον προκαλεί η συμπεριφορά μεγάλης μερίδας πολιτών που αδυνατούν ή αρνούνται να συμμορφωθούν με τα πρωτόκολλα τηρώντας τα μέτρα αυτοπροστασίας.
 
Οι συνεχόμενες εκκλήσεις του Υπουργείου Υγείας και άλλων αρμόδιων φορέων δε φαίνεται να βρίσκουν πλέον ανταπόκριση ενώ εντύπωση πλέον προκαλεί η ‘απαξίωση’ στα λεγόμενα και τις αναφορές μελών της επιστημονικής ομάδας κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα τόσο στη συλλογική συμπεριφορά μεγάλης μερίδας πολιτών όσο και στα σχόλια σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Το νέο διάταγμα μοιάζει σαν μια απέλπιδα προσπάθεια επαναφοράς της κατάστασης σε διαχειρίσιμα επίπεδα με τον ρυθμό εξάπλωσης σε συνάρτηση με την είσοδο στους χειμερινούς μήνες να προκαλούν πονοκέφαλο στις αρχές.
 
Ο ιός δυστυχώς βρίσκεται ακόμη εδώ και παρά το γεγονός ότι ουδείς μας αρέσκεται σε αυτή την προσωρινή -ελπίζουμε- νέα τάξη πραγμάτων θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε πρωτόκολλα, μέτρα υγιεινής και αυτοπροστασίας τουλάχιστον μέχρι την εξεύρεση του εμβολίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top