Πούτιν: Η Μόσχα ενέκρινε και το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Πούτιν: Η Μόσχα ενέκρινε και το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την Τετάρτη 14/10 κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψής που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ότι εγκρίθηκε το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και σύντομα θα εγκριθεί και το τρίτο.

 

«Θα ήθελα να αρχίσω με μια ευχάριστη είδηση, ότι το επιστημονικό Κέντρο Vector του Νοβοροσίσκ κατοχύρωσε σήμερα το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού , το EpiVacKorona» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Απ’ ό,τι γνωρίζω, πλησιάζει και η έγκριση του τρίτου ρωσικού εμβολίου που ανέπτυξε το επιστημονικό Κέντρο Τσουμακόφ της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι είναι σημαντικό να αναπτυχθεί η παραγωγή των ρωσικών εμβολίων και η διάθεση τους εντός της χώρας.

Η Ρωσία τον Αύγουστο έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού με την ονομασία Sputnik-V, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών του εμβολίου, γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες σε κάποιους κύκλους της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE