ΔΙΕΘΝΗ

ΒΟΛΙΒΙΑ: Ο Λουίς Άρσε οδεύει σε νίκη από τον πρώτο γύρο σύμφωνα με ανεπίσημη καταμέτρηση

ΒΟΛΙΒΙΑ: Ο Λουίς Άρσε οδεύει σε νίκη από τον πρώτο γύρο σύμφωνα με ανεπίσημη καταμέτρηση

Ο σοσιαλιστής υποψήφιος για την προεδρία της Βολιβίας, ο πρώην υπουργός Οικονομίας Λουίς Άρσε, οδεύει να κερδίσει τις εκλογές από τον πρώτο γύρο, χωρίς να χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος, σύμφωνα με μια ανεπίσημη ταχεία καταμέτρηση των ψήφων.

Αν επαληθευτεί η ανεπίσημη αυτή καταμέτρηση, το κόμμα του πρώην Προέδρου Έβο Μοράλες, το Κίνημα Προς τον Σοσιαλισμό (MAS) θα επανέλθει στην εξουσία, περίπου έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα πολιτικής κρίσης, την παραίτηση του πρώτου αυτόχθονα που έγινε Πρόεδρος της χώρας και την ακύρωση των προηγούμενων εκλογών.

Η γρήγορη καταμέτρηση του ινστιτούτου Ciesmori, που μεταδόθηκε από το βολιβιανό τηλεοπτικό δίκτυο Unitel, φέρει τον Άρσε να συγκεντρώνει το 52,4% των ψήφων, έναντι 31,5% του κεντρώου πρώην προέδρου Κάρλος Μέσα. Με βάση το Σύνταγμα της χώρας των Άνδεων, για να επικρατήσει από τον πρώτο γύρο ένας υποψήφιος χρειάζεται να συγκεντρώσει είτε πάνω από το 50% των ψήφων ή τουλάχιστον το 40% και να έχει διαφορά 10 εκατοστιαίων μονάδων από τον κοντινότερο αντίπαλό του.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top