ΚΟΣΜΟΣ

Το Βερολίνο στέλνει φρεγάτα ανοιχτά της Λιβύης

Το Βερολίνο στέλνει φρεγάτα ανοιχτά της Λιβύης

Πλοίο στη Μεσόγειο για την αποστολή της ΕΕ με στόχο την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων σε βάρος της Λιβύης, θα στείλει η Γερμανία.

 
Όπως μεταδίδει το DPA, το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων με τίτλο «Η Γερμανία στέλνει και πάλι πλοία για τον έλεγχο του εμπάργκο στη Μεσόγειο», περίπου 220 Γερμανοί στρατιώτες πρόκειται κατά τους επόμενους μήνες να λάβουν μέρος στην αποστολή της ΕΕ "Ειρήνη" στη Μεσόγειο.

Όπως αναφέρεται, η Γερμανία θα στείλει πλοίο στη Μεσόγειο για την αποστολή της ΕΕ με στόχο την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων σε βάρος της Λιβύης. Περίπου 220 στρατιώτες θα επιβαίνουν στο πλοίο «Βερολίνο», όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού. Η αποστολή τους θα είναι να ελέγχουν φορτηγά πλοία στη Μεσόγειο με κατεύθυνση προς την Λιβύη.

Από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο ομοσπονδιακός γερμανικός στρατός συμμετείχε με ένα πλοίο στην αποστολή της ΕΕ «Ειρήνη». Το πλήρωμα της φρεγάτας «Αμβούργο» είχε σταματήσει τότε ένα δεξαμενόπλοιο που φερόταν να μεταφέρει παράνομα κηροζίνη στη Λιβύη. Η έρευνα τον Νοέμβριο σε ένα ύποπτο τουρκικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προκάλεσε επίσης αίσθηση. Η έρευνα χρειάστηκε να διακοπεί λόγω βέτο της τουρκικής κυβέρνησης και πυροδότησε πολιτικό σάλο.

Το πλοίο γενικής υποστήριξης «Βερολίνο» αναμένεται σύμφωνα με τον τρέχοντα προγραμματισμό να αποπλεύσει την Παρασκευή. Το πλοίο πολλαπλών λειτουργιών, με μήκος άνω των 170 μέτρων, αναμένεται να φτάσει στην περιοχή των επιχειρήσεων στα μέσα του μήνα.
Η Γερμανία συμμετέχει επί του παρόντος στην αποστολή της ΕΕ με αεροπλάνα θαλάσσιας αναγνώρισης P-3C Orion.

Στόχοι της αποστολής «Ειρήνη» είναι η σταθεροποίηση της Λιβύης, όπου πρόσφατα, στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Abdul Hamid Dbaiba ορίστηκε επικεφαλής μιας νέας μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία καλείται να αντικαταστήσει τις δύο κυβερνήσεις, που ανταγωνίζονταν μέχρι τώρα για την εξουσία στη χώρα.

Για την ΕΕ, η λύση στη σύγκρουση στη Λιβύη είναι σημαντική και για τον λόγο ότι οι συνθήκες που επικρατούν στη χώρα ευνοούν τη δράση διακινητών, οι οποίοι μεταφέρουν παράνομα μετανάστες στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου. Η ΕΕ είχε ήδη το 2020 επιβάλει τις πρώτες κυρώσεις για παραβίαση του εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών σε βάρος της Λιβύης. Οι κυρώσεις έπληξαν εταιρείες από την Τουρκία, την Ιορδανία και το Καζακστάν που φέρονται να έχουν εμπλακεί στην μεταφορά πολεμικού υλικού.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Βροχές, καταιγίδα και...χαλάζι στο «μενού» - Πού αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία - Δείτε αναλυτικά

• Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο»: Οδηγούσε και χωρίς άδεια οδηγού  - Συνελήφθη 34χρονος

• Τα ποσά και η χρηματοδότηση από Ε.Ε για ασυνόδευτα παιδιά – Η δέσμευση της Κύπρου μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης

• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή

• Πήγε να ταξιδέψει με πλαστή ταυτότητα, έσπρωξε Αστυνομικό και προσπάθησε να διαφύγει - Χειροπέδες σε 37χρονη

• Σοφία Βεργκάρα: Δίχνει πώς λικνίζονται οι Λατινοαμερικάνοι για το Thanksgiving - Βίντεο



Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Ενώ η Λευκωσία αναμένει στο ακουστικό για τα επόμενα βήματα στο κυπριακό και για τη σύγκληση της πενταμερούς συνάντησης, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, καταρρίπτει όλα όσα προσπαθεί η Αθήνα να παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα μέσω του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη περί ήρεμων νερών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες περνούν μέσα από το κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top