ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Καφετέριες, εκκλησίες, γυμναστήρια - Πού θα χρειάζεστε το SafePass

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Καφετέριες, εκκλησίες, γυμναστήρια - Πού θα χρειάζεστε το SafePass

Μετράμε πλέον αντίστροφα για τη νέα φάση αποκλιμάκωσης στο νησί μας, αφού από αύριο Σάββατο (29/5) τίθεται σε ισχύ η επόμενη δέσμη χαλαρώσεων. 

Πολλές και σημαντικές διαφοροποιήσεις που προκύπτουν από τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας αφού οι νέες χαλαρώσεις φέρνουν τις ζωές μας ένα βήμα πιο κοντά στην κανονικότητα. Αρχής γενομένης λοιπόν από αύριο, η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταφέρεται από τις 12 τα μεσάνυχτα -προσωρινά- στη 1, αφού μέχρι τη 10η Ιουνίου αναμένεται να καταργηθεί εντελώς. 

Μαζί με αυτή την αλλαγή έχουμε και την επαναλειτουργία των εσωτερικών χώρων που αφορούν τον τομέα της εστίασης με τους απαραίτητους φυσικά πλέον περιορισμούς. Η αύξηση του αριθμού για κοινωνικές συναθροίσεις (συνάθροιση σε οικία μέχρι 20 άτομα), η αύξηση του ποσοστού πιστών για εκκλησιασμό αλλά και η δυνατότητα υποδοχής μεγαλύτερης μάζας κόσμου σε θέατρα, σινεμά που θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν και τους εσωτερικούς τους χώρους είναι οι σημαντικότερες διαφοροποιήσεις των χαλαρώσεων. 

Παρά τις διευκολύνσεις της καθημερινότητας το SafePass δεν αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν αφού θεωρείται σαν τείχος προστασίας για τις συναθροίσεις και το συνωστισμό, ιδιαίτερα όσον αφορά τους κλειστούς χώρους. Μάλιστα η χρησιμοποίηση ή προσκόμιση του θα γίνεται σε αρκετούς χώρους και για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση σας παρουσιάζουμε τη σύσταση του Υπουργείου Υγείας:

Τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω οφείλουν υποχρεωτικά να έχουν SafePass και να παρουσιάσουν σε περίπτωση ελέγχου από εξουσιοδοτημένους λειτουργούς, στα πιο κάτω υποστατικά/επιχειρήσεις:

-       Εσωτερικούς χώρους εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, σνακ μπαρ, κοκ)

-       Χώρους θρησκευτικής λατρείας

-       Κλειστά θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους και αίθουσες παραστατικών τεχνών ή θεαμάτων

-       Εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα λιανικού εμπορίου

-       Κοινωνικές εκδηλώσεις όπως γάμοι, βαφτίσεις και κηδείες

-       Γυμναστήρια, σχολές χορού και σχολές άλλων αθλημάτων, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού

-       Οίκους ευγηρίας, κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων, δομές φιλοξενίας χρόνιων πασχόντων και άλλες κλειστές δομές

-       Ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα

-       Συνέδρια, εμπορικές εκθέσεις

-       Καζίνο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top