ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολές Μπορέλ – Μακάλιστερ για Κυπριακό μετά από επαφές με Αβέρωφ

Επιστολές Μπορέλ – Μακάλιστερ για Κυπριακό μετά από επαφές με Αβέρωφ

Μέσα στο πλαίσιο των επαφών του με επίκεντρο το κυπριακό, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συναντήθηκε στις 20 Απριλίου με τον κ. David McAllister, Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Της συνάντησης ακολούθησε πρωτοβουλία από τον κ. McAllister για το κυπριακό με επιστολή του προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Μπορέλ για την οποία ενημέρωσε τον κ. Νεοφύτου.

Ο κ. McAllister στην επιστολή του προς τον κ. Μπορέλ μεταξύ άλλων αναφέρει ότι αν και υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα, είναι καίριο και αυτό της ασφάλειας, με άξονα τις εξελίξεις στην περιοχή της Αν. Μεσογείου γύρω από την ενέργεια και ότι η μη επίλυση του κυπριακού εμποδίζει και τις προοπτικές που μπορεί να έχει για την Κύπρο και ο τομέας της ενέργειας. Παράλληλα ο κ. David McAllister αναφέρει ότι η επίλυση του κυπριακού θα πρέπει να είναι συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο και άρα η εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να είναι πιο ενεργή και άμεση, καταγράφοντας και τις αντιρρήσεις της Τουρκίας και της Τ/κ ηγεσίας για παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ένωσης στην άτυπη διάσκεψη της Γενεύης.

Επιπρόσθετα ο κ. McAllister αναφέρει στην επιστολή του προς τον κ. Μπορέλ ότι η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θεωρεί προτεραιότητα τη διοργάνωση συζήτησης, γύρω από την παρούσα κατάσταση πραγμάτων στο κυπριακό.

Στην απαντητική του επιστολή ο Ύπατος Εκπρόσωπος κ. Μπορέλ, την οποία ο κ. McAllister κοινοποίησε στον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, τονίζει το ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει σθεναρά τη διαδικασία και τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, και υπογραμμίζει ότι η λύση του κυπριακού πρέπει να είναι συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο.

Ο κ. Μπορέλ καλωσορίζει επίσης την πρωτοβουλία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διοργάνωση συζήτησης σχετικά με την παρούσα κατάσταση πραγμάτων στο κυπριακό.

Δείτε εδώ τις επιστολές του κ. McAllister και του κ. Μπορέλ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top