ΔΙΕΘΝΗ

Εμβολιασμός κατά COVID μόνο για ευάλωτους ανήλικους στο ΗΒ

Εμβολιασμός κατά COVID μόνο για ευάλωτους ανήλικους στο ΗΒ

Στον εμβολιασμό κατά της COVID-19 των πιο ευάλωτων ανηλίκων θα προχωρήσει η βρετανική κυβέρνηση, μετά από συστάσεις της Ενιαίας Επιτροπής Εμβολιασμών και Ανοσοποίησης (JCVI).


Συγκεκριμένα, η Επιτροπή κρίνει πως πρέπει να χορηγείται το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών με σοβαρή βλάβη του νευρικού συστήματος, με σύνδρομο Down, σε ανοσοκαταστολή και με πολλαπλές ή σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες. Ήδη το εμβόλιο χορηγείται σε 16χρονους και 17χρονους που ανήκουν σε κλινικά ευάλωτες κατηγορίες.

Η JCVI συστήνει επίσης τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της Pfizer όσων ανηλίκων 12-17 ετών ζουν με ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Το εμβόλιο θα χορηγηθεί επίσης σε όσους κλείνουν τα 18 χρόνια ζωής εντός των επιμένων τριών μηνών.

Τις συστάσεις αποδέχθηκε ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ, ο οποίος έχει ήδη δώσει εντολή στο σύστημα υγείας NHS να εκπονήσει σχέδιο για τη συντομότερη δυνατή έναρξη αυτού του νέου σκέλους του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ο Υφυπουργός Υγείας Ναντίμ Ζαχάουι που έκανε τις ανακοινώσεις στη Βουλή των Κοινοτήτων είπε επίσης ότι παραμένει υπό εξέταση από την JCVI η πιθανότητα εμβολιασμού όλων των παιδιών άνω των 12 ετών.

Ο ίδιος είπε ότι τα περιστατικά νοσηλείας ανηλίκων λόγω COVID-19 κατά το προηγούμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας ήταν λίγα, συγκεκριμένα από 100 έως 400 ανά εκατομμύριο παιδιών. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία δε, αφορούσαν παιδιά με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top