ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μπόνους εμβολιασμένων, στη γωνία οι ανεμβολίαστοι - Όλο το παρασκήνιο

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μπόνους εμβολιασμένων, στη γωνία οι ανεμβολίαστοι - Όλο το παρασκήνιο

Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα συζήτησης που προκύπτουν στη νέα πραγματικότητα αφορά φυσικά τον κορωνοιό. 

Όλες οι προεκτάσεις της πανδημίας αγγίζουν την καθημερινότητα μας, γίνονται θέμα συζήτησης σε διάφορα στέκια αλλά κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους πολίτες να συζητούν τα διάφορα μέτρα, απόψεις και εξελίξεις σχετικά με τον ιό. 

Η οριζόντια πλέον χρήση του Safepass ουσιαστικά 'εξαναγκάζει' όλους τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να προσέρχονται ανά 72 ώρες για να προβούν σε δειγματοληψία έχοντας μάλιστα πλέον επωμιστεί και το κόστος αυτών μετά την παύση του δωρεάν προγράμματος από πλευράς Υπουργείου Υγείας. 

Από τη μία πλευρά υπάρχουν αυτοί που συμμερίζονται αυτή την απόφαση 'συμφωνόντας' ουσιαστικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες αφού θεωρούν πως από τη στιγμή που δίνεται η δυνατότηα για εμβολιασμό -και μάλιστα δωρεάν- δε συντρέχει απολύτως κανένας λόγος να επωμίζεται η Κυβέρνηση (και κατ'επέκταση ίσως οι φορολογούμενοι πολίτες) τα δωρεάν τεστ των υπολοίπων. 

Στην αντίπερα όχθη μεγάλη μερίδα πολιτών που δεν έχουν ενταχθεί (για οποιοδήποτε λόγο) στο εμβολιαστικό πλάνο θεωρούν πως με τις ανακοινώσεις της νέας δέσμης μέτρων επί της ουσίας εκβιάζονται και εξαναγκάζονται αφού δεν τους δίνεται η ευκαιρία να επιλέξουν ελεύθερα να μην εμβολιαστούν. Υπάρχει η πεποίθηση πως στοχοποιούνται και παράλληλα δέχονται πλήγμα (οικονομικά) αφού επί της ουσίας υποχρεούνται να προβαίνουν σε πέραν των 10 τεστ μηνιαίως. 

Αυτό ίσως δημιουργεί και ένα 'κενό' στην σκιαγράφηση της επιδημιολογικής εικόνας αφού όπως ανέφεραν και μέλη της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας ίσως θα έπρεπε να παραταθούν τα δωρεάν τεστ για έναν επιπλέον μήνα αφού φοβούνταν ακριβώς αυτό που άρχισε να γίνεται. Αρκετές είναι οι επαφές και τα κρούσματα που μένουν στην αφάνεια είτε επειδή επιλέγουν να αποφύγουν το τεστ είτε για κάποιο άλλο λόγο

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top