ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Έτσι βοηθούν και τους ανεμβολίαστους - Οι φόβοι για νέο κύμα και μέτρα στον ορίζοντα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Έτσι βοηθούν και τους ανεμβολίαστους - Οι φόβοι για νέο κύμα και μέτρα στον ορίζοντα

Σχολαστικά φαίνεται να παρατηρούν την επιδημιολογική εικόνα όλοι οι εμπλεκόμενοι χωρίς να υπάρχει η παραμικρή διάθεση για εφησυχασμό.

Υπουργείο Υγείας και συμβουλευτική επιστημονική ομάδα καταστρώνουν τα πλάνα τους έχοντας κατά νου πως τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανατραπούν.

Μετά την έναρξη του εμβολιασμού και με την κάλυψη να έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα, έχει καταστεί σαφές μέσα από διάφορες εξαγγελίες και επίσημα χείλη το γεγονός πως η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να επανέλθει σε αυστηρά μέτρα και περιορισμούς του παρελθόντος εκτός εάν αυτό καταστεί απόλυτα αναγκαίο.

Με μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να φορά πλέον την ασπίδα προστασίας του εμβολίου, γίνεται αντιληπτό πως το ιδανικό σενάριο αφορά οι όποιες παρεμβάσεις να γίνονται στοχευμένα και συγκεκριμένα (με το βλέμμα στους ανεμβολίαστους) ενώ είναι ξεκάθαρο πως σε πρώτο πλάνο μπαίνει η βιομηχανία της οικονομίας.

Οι νέες χαλαρώσεις άγγιξαν και τους ανεμβολίαστους πολίτες αφού δόθηκε η δυνατότητα -έστω και με την υποβολή σε μοριακή εξέταση- PCR για να μπορούν να παρευρεθούν σε χώρους και υποστατικά που άπτονται του αθλητισμού (γήπεδα) και του πολιτισμού (θέατρα, κινηματογράφους).

Κάτι τέτοιο μόνο θετικά μπορεί να εκληφθεί αν και υπήρξε αρκετός ντόρος μετά και τις δηλώσεις του πρώην μέλους της επιστημονικής ομάδας, Λεόντιου Κωστρίκη που θεωρούσε ακατανόητη τη διεξαγωγή PCR όταν το Safepass (που περιλαμβάνει τα rapid test) χρησιμοποιείται σε τόσο ευρεία κλίμακα.

Κανείς δε μπορεί να προδικάσει το επόμενο βήμα με τις μεταβλητές (αλλαγή καιρού, συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους, αύξηση περιστατικών εποχικής γρίπης) με τους αρμόδιους να είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση εάν αυτό καταστεί απαραίτητο.

Ο πλανήτης δεν έχει ξεμπερδέψει με τη πανδημία και αυτός είναι ο λόγος που μερικά από τα μέτρα δεν αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν στο άμεσο μέλλον. Safepass και χρήση προστατευτικής μάσκας έχουν γίνει συνώνυμα της στρατηγικής για παρεμπόδιση της διασποράς και από τη στιγμή που αποδεικνύεται ότι αποδίδουν καρπούς θα βρίσκονται μαζί μας και το επόμενο διάστημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαχητικό F-16 συνετρίβη σε εθνικό πάρκο των ΗΠΑ - Η κατάσταση υγείας του πιλότου

Μεγάλη Τετάρτη υπό την «σκιά» της Εργατικής Πρωτομαγιάς: Οι αγώνες για το 8ωρο και το πώς ξεκίνησε στην Κύπρο

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Η διασύνδεση του Κυπριακού με τα ευρωτουρκικά ήταν και παραμένει μία από τις επιδιώξεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ξεκίνησε εδώ και μήνες ένα μαραθώνιο επαφών με ηγέτες της ΕΕ φτάνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Απρίλιο όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση, υλοποιήθηκε ο στόχος που έθεσε από την αρχή, δηλαδή η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top