ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Έρχεται το τέλος της πανδημίας με την «Όμικρον»; Τι απαντά ο Δρ Βωνιάτης - ΒΙΝΤΕΟ

Έρχεται το τέλος της πανδημίας με την «Όμικρον»; Τι απαντά ο Δρ Βωνιάτης - ΒΙΝΤΕΟ

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, ο επιδημιολόγος, Δρ Μιχάλης Βωνιάτης απαντά στο κατά πόσο η μετάλλαξη «Όμικρον», μπορεί να φέρει το τέλος της πανδημίας. Δηλώνει πως παρά το ότι με τις μέχρι τώρα ενδείξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτό είναι όντως ένα πιθανό σενάριο, σημασία έχει να παραμείνουμε συγκρατημένοι και να μην να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα.

Σύμφωνα με τον Δρ Βωνιάτη, «μέχρι χθες στην ΕΕ είχαμε 766 κρούσματα και άλλα 1800 στον υπόλοιπο κόσμο. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νότια Αφρική ήταν 499 και η χώρα που έχει τα περισσότερα περιστατικά είναι η Βρετανία».

Εξέφρασε την άποψη, πως με αυτά τα δεδομένα δεν μπορούν να ληφθούν ασφαλή και απόλυτα συμπεράσματα για το πώς θα εξελιχθεί η μετάλλαξη Όμικρον. Παρ’ όλα αυτά, αναφέρει ότι είναι γεγονός πως μεταδίδεται πιο γρήγορα από τη Δέλτα. Πιο συγκεκριμένα δηλώνει: «Το γεγονός ότι η νόσηση δεν είναι βαριά από τη νέα μετάλλαξη είναι κάτι που διαπιστώθηκε από τη Νότια Αφρική. Το βλέπουμε ακόμη και μέχρι σήμερα αλλά οι αριθμοί είναι πολύ μικροί για να βγάλουμε συμπεράσματα».

Συμπληρώνει, πως «σύμφωνα με τους ειδικούς, εάν έχει αποδυναμωθεί σε τέτοιο βαθμό ο ιός όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τη νέα μετάλλαξη, ο ιός δεν θα μπορεί να επιβιώσει». Αν συνεχίσουμε έτσι προσθέτει, χωρίς διασωληνωμένους ασθενείς, χωρίς νοσηλείες και χωρίς θανάτους, τότε ναι ίσως η Όμικρον να αποτελειώσει για τα καλά την πανδημία.

Καταληκτικά, ο Δρ Βωνιάτης τονίζει πως προς ορθή κατεύθυνση πορεύονται τα μέτρα για κρατική καραντίνα σε όσους βγαίνουν θετικοί στην Όμικρον.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top