ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ.Αβραάμ: Τέσσερα περιστατικά στο Μακάρειο με Covid - Δύο μηνών το μικρότερο - «Θα έχουμε δύσκολο χειμώνα και ίσως να χαθούν παιδιά»

Δρ.Αβραάμ: Τέσσερα περιστατικά στο Μακάρειο με Covid - Δύο μηνών το μικρότερο - «Θα έχουμε δύσκολο χειμώνα και ίσως να χαθούν παιδιά»

Ανησυχία για την αύξηση στις εισαγωγές βρεφών και παιδιών με κορωνοϊο , τις τελευταίες μέρες στην Παιδιατρική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Σε επικοινωνία που είχε το THEMAONLINE με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ. Αβραάμ Ηλία, αυτη τη στιγμή νοσηλεύονται 4 παιδιά ανάμεσα τους βρέφη 2 μηνών, ενώ αναμένεται εντος της ημέρας ακόμα μια εισαγωγή παιδιού απο Λεμεσό.

Οσον αφορά περιστατικά long covid σε παιδιά , σύμφωνα με τον Δρ. Αβρααμ δεν υπήρξαν στην Κύπρο.

Δύσκολος ο φετινός χειμώνας "Δεν θέλουμε να θρηνήσουμε άλλα παιδιά"

Μετά το τελευταίο περιστατικό όπου 3χρονο παιδάκι έχασε τη ζωή του στο Γ.Ν.Λευκωσίας, και το χειμωνά να επιδεινώνει πάντα την κατάσταση,  ο Δρ.Αβραάμ ανέφερε ότι φετινός χειμώνας φαίνεται να είναι δύσκολος για τις εισαγωγές :  "Ελπιζουμε οτι θα κυλήσουν όλα ομαλα αν και προβλεπεται ότι θα έχουμε δύσκολο χειμώνα και ίσως να χαθούν παιδιά, δεν θέλουμε να θρηνήσουμε άλλα παιδιά" καθώς , όπως σχολίασε δεν είναι μονο ο κορωνοϊος αλλά υπάρχουν και άλλες λοιμώξεις που χτυπούν τα παιδιά τον χειμώνα. Για αυτό τόνισε την σημασία της μάσκας και ότι "Πρέπει να είμαστε διπλά προσεχτικοί και η χρήση της μάσκας μας προστατεύει και απο άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς".

Αντιδράσεις γονέων για τη χρήση μάσκας

Σε ερώτηση μας ο Δρ. Αβραάμ πως τοποθετείτε μετά τις αντιδράσεις γονεων , για τη χρήση μάσκας σε παιδιά, απάντησε " Οι αντιδράσεις ειναι αδικαιολόγητες, η μάσκα είναι το δεύτερο αποτελεσματικότερο μέτρο για την προστασία του κορωνοϊου μετά το εμβόλιο. Οι πλήστες χώρες έχουν εφαρμόσει την μάσκα και στα παιδιά δημοτικού απο πέρσι, οποτε ήταν μια επιβεβλημένη ενέργεια για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά, περιορίζοντας την μετάδοση της νόσου ενδοσχολικά. Ηταν ο μόνος τρόπος να κρατηθούν ανοιχτά τα σχολεία μαζι με τον εμβολιασμό. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Επομένως πρεπει να επιλέξουμε ή θα παμε σε κλείσιμο το σχολείων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ή θα πάρουμε κάποια μέτρα , τα οποία δεν εχουν κάποια επίπτωση στην υγεία των παιδιών, ούτε και στην ψυχολογία τους. Ισα ισα τα παιδιά έχουν συνηθίσει και πρέπει να την φοράνε με το σωστό τρόπο".

Ανησυχία γονιών για την επικινδυνότητα χρήση μάσκας και η διενέργεια rapid test στα παιδιά

Είναι όντως άραγε επικίνδυνη η χρήση μάσκας και η διενέργεια rapid test στα παιδιά, όπως ισχυρίζονται και ανησυχούν κάποιοι γονείς; Τι απαντά ο Δρ. Αβραάμ για όσα ισχυρίζονται περί χημικών και παρενεργειών στα παιδιά : "Αυτα δεν ευσταθούν  είναι θεωρίες και ούτε έχουν τεκμηριωθεί πάνω σε κάποια μελέτη. Για αυτό και ολες οι χώρες συμμορφώνονται με αυτά τα μέτρα"

Η σύσταση του Δρ.Αβρααμ για τα Χριστούγεννα και τις γιορτές.

Λίγα εικοσιετράωρα πριν τα Χριστούγεννα και τις συναθροίσεις με αγαπημένα πρόσωπα, την ίδια ώρα που τα κρούσματα άγγιξαν τα 800/ημέρα ο Δρ. Αβραάμ αναφέρει την σημαντικότητα της τήρησης των μέτρων "Να προσέξει ο κόσμος να μην κάνει άσκοπες μετακινήσεις ή άσκοπες εξωσχολικές δραστηριότητες τα παιδιά γιατί βλέπουμε ότι ο ιος κυκλοφορεί και η μετάλλαξη Ομικρον είναι αρκετά πιο μεταδοτική. Να περιορίσουμε όσο τον δυνατόν τις συναθροίσεις μας, να τηρούμε όσο το δυνατόν τα μέτρα προστασίας και τον εμβολιασμό των παιδιών, διότι θα νοσήσουν σοβαρά. Ενα παιδί το οποίο έχει πιθανότητες να χαθεί , ένα στα 10.000 περίπου παιδιά που νοσούν απο κορωνοϊο , μπορεί να χάσει τη ζωή του. Επομένως δεν ειναι μηδαμινή η πιθανότητα, για αυτό το λόγο συστήνουμε τον εμβολιασμό για να μη φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε ζωές".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top