ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

EMA: Ενέκρινε το χάπι της Pfizer για την Ευρωπαϊκή Ένωση - Μέγιστη αποτελεσματικότητα στα πρώτα στάδια της νόσου

EMA: Ενέκρινε το χάπι της Pfizer για την Ευρωπαϊκή Ένωση - Μέγιστη αποτελεσματικότητα στα πρώτα στάδια της νόσου

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ενέκρινε σήμερα Πέμπτη 27/1, τη χρήση υπό όρους του χαπιού της Pfizer κατά του κορωνοϊού για τη θεραπεία ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής ασθένειας.

Η έγκριση από την ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέπει στα κράτη μέλη της ΕΕ να χρησιμοποιήσουν ευρέως το φάρμακο της Pfizer, αφού η ρυθμιστική αρχή έδωσε οδηγίες για την επείγουσα χρήση του στα τέλη του περασμένου έτους.

Η Pfizer ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι το Paxlovid έδειξε αποτελεσματικότητα 90% στην πρόληψη των νοσηλειών και των θανάτων ασθενών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα δείχνουν ότι το φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του απέναντι στην υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγή Όμικρον.

Με βάση επίσημα στοιχεία, το χάπι της Pfizer, το Paxlovid, έχει μέγιστη αποτελεσματικότητα όταν λαμβάνεται στα πρώτα στάδια της νόσου.

«Εχουμε τώρα ένα ακόμη αντιιικό φάρμακο για την αντιμετώπιση της Covid-19 που μπορεί να ληφθεί από το στόμα και όχι ενδοφλέβια. Αυτό σημαίνει ότι η χορήγησή του μπορεί να γίνεται εκτός νοσοκομειακού πλαισίου», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της MHRA.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν τον Δεκέμβριο το παρόμοιο φάρμακο molnupiravir της Merck.

Το χάπι Merck είναι επίσης υπό εξέταση στην ΕΕ, αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να εγκριθεί, επειδή η εταιρεία αναθεώρησε τα δεδομένα των δοκιμών της τον Νοέμβριο λέγοντας ότι το φάρμακο ήταν λιγότερο αποτελεσματικό από ό,τι πιστευόταν προηγουμένως.

Πηγή: cnn.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top