ΕΛΛΑΔΑ

Έφτασε στον εισαγγελέα ο 23χρονος δολοφόνος του Άλκη – Τον αποδοκίμασαν συγκεντρωμένοι

Έφτασε στον εισαγγελέα ο 23χρονος δολοφόνος του Άλκη – Τον αποδοκίμασαν συγκεντρωμένοι

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε λίγο πριν τις 09:30  ο 23χρονος δολοφόνος του 19χρονου Άλκη. Έξω από τα δικαστήρια, ήταν συγκεντρωμένα άτομα, τα οποία και τον αποδοκίμασαν. 

Ο 23χρονος, πέρασε την κεντρική είσοδο των δικαστηρίων φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και έχοντας σκυμμένο το κεφάλι.

Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, έχοντας υιοθετήσει μια σκληρή στάση την ώρα που τα στοιχεία για το οπαδικό του παρελθόν είναι εναντίον του. Οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση δύο ακόμα ατόμων.

Στον εισαγγελέα ο δράστης της δολοφονίας

THESSTODAY.GR: Στον εισαγγελέα ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας του Άλκη
Την ίδια ώρα τα υπόλοιπα άτομα της στυγερής δολοφονίας του 19χρονου Άλκη εκτός του 23χρονου φερόμενου δράστη αναζητά η αστυνομία η οποία συνεχίζει τις έρευνές της μέσα από μαρτυρίες και κάμερες από τον τόπο του εγκλήματος προκειμένου να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους αυτουργούς της δολοφονίας.

Η σύλληψη του 23χρονου Αλβανού από μόνη της δεν φτάνει για να ικανοποιήσει την οικογένεια και τους φίλους του νεαρού Άλκη, οι οποίοι κάνουν λόγο για τυφλή δολοφονική ενέδρα και ζητούν την άμεση σύλληψη όλων των χούλιγκαν που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση τα ξημερώματα της Δευτέρας.


Την ίδια ώρα το σημείο στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος έχει γεμίσει από λουλούδια, φανέλες, κασκόλ, σημειώματα και κεριά από απλούς πολίτες, φιλάθλους και διαφορετικών ομάδων που έσπευσαν στο σημείο να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Άλκη. Μεταξύ των αντικειμένων είναι και μια φανέλα με το όνομα και την ηλικία του Άλκη που άφησαν οι παίχτες της ομάδας ''ΑΡΗΣ".

aris1

 

aris_paiktes_dolofonia_thessaloniki



Το «βαρύ» ποινικό οπαδικό παρελθόν του Αλβανού

Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του σημείου της φονικής επίθεσης διακρίνεται ο 23χρονος Αλβανός να κρατάει ένα μεγάλο μαχαίρι με κυρτή λεπίδα, που αποκαλείται «karambit». Ο Αλβανός ήταν ένα από τα τρία ύποπτα πρόσωπα που συνελήφθη αφού ταυτοποιήθηκε από το βιντεοληπτικό υλικό ως το πρόσωπο που έμπαινε και έβγαινε στα δύο αυτοκίνητα που επέβαινε η ομάδα των περίπου δέκα χούλιγκαν, οι οποίοι επιτέθηκαν στον 19χρονο Άλκη και στους δύο φίλους του, λίγα μέτρα από το γήπεδο ποδοσφαίρου του Άρη Θεσσαλονίκης.

alvanos3
Οι φωτογραφίες του 23χρονου Αλβανού προέρχονται από προηγούμενη υπόθεση κατά την οποία είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του


Ο 23χρονος έχει «βαρύ» ποινικό οπαδικό παρελθόν, καθώς το 2019 είχε παραπεμφθεί σε δίκη για υπόθεση οπαδικής βίας. Οι Αρχές κάνουν λόγο για ένα σεσημασμένο χούλιγκαν, ο οποίος φέρεται να έχει συμμετάσχει και σε άλλα ραντεβού θανάτου με αντίπαλους οπαδούς. Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον 23χρονο να είχε λάβει μέρος και στα σοβαρά επεισόδια που αμαύρωσαν τον τελικό Κυπέλλου του 2017 στον Βόλο, όπου οπαδοί είχαν χτυπηθεί με μαχαίρια και άλλα φονικά όπλα μέσα στο γήπεδο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες , ο 23χρονος φέρεται να είχε συμμετοχή και σε επεισόδιο που εκτυλίχθηκε λίγες ώρες πριν τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Το επεισόδιο φέρεται να εκτυλίχθηκε στο περιθώριο της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα της Volleyleague, που διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας (31/1) στο κλειστό «PAOK Sports Arena» και στο οποίο ο 23χρονος αλλοδαπός παραβρέθηκε.

Η στιγμή της δολοφονίας του Άλκη

Βίντεο ντοκουμέντο δευτερόλεπτα μετά τη δολοφονική επίθεση, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Στο βίντεο διακρίνεται μια ομάδα ατόμων να τρέχουν από ένα στενό σε κεντρικό δρόμο και να επιβιβάζονται σε δύο οχήματα και να διαφεύγουν. Φαίνεται, επίσης, και στιγμιότυπο από την επίθεση στην ομάδα των νεαρών, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος. Στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο, ένας άνδρας που κάθεται στα σκαλιά της πολυκατοικίας σκυβει και δίνει άλλο ένα χτύπημα -ίσως το τελειωτικό- στον Άλκη, που είναι πεσμένος στο έδαφος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top