ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεμάτη η ατζέντα του Προέδρου της Δημοκρατίας - Από τον διορισμό του νέου Υπαρχηγού στις Βρυξέλλες

Γεμάτη η ατζέντα του Προέδρου της Δημοκρατίας - Από τον διορισμό του νέου Υπαρχηγού στις Βρυξέλλες

Γεμάτη είναι η ατζέντα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη τις επόμενες μέρες. Περιλαμβάνει συσκέψεις, συναντήσεις, μεταξύ άλλων, και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας, ενώ θα συμμετάσχει και στην 6η Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αφρικανικής Ένωσης στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της οποίας θα έχει και σημαντικές συναντήσεις.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί και θα μιλήσει στον εορτασμό του Αγίου Μάρωνα στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Χαρίτων στην Πύλη Πάφου. Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπα Φαϊσάλ Μπίν Φάρχαν Αλ-Σαούντ. Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις και η συνεργασία Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή του Κόλπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διορισμοί, προαγωγές και αξιοποίηση στελεχών στην αστυνομία- Ποιος θα είναι ο νέος Υπαρχηγός

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου

Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας κ. Δημήτρη Δημητρίου. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραλάβει την ετήσια έκθεση της Επιτρόπου Ισότητας των φύλων Ιωσηφίνας Αντωνίου.

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου

Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου Sir Lindsay Hoyle. Θα τον ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ θα συζητήσουν και τις διμερείς σχέσεις. Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προεδρεύσει συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου

Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. Θα συμμετάσχει στην 6η Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αφρικανικής Ένωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Φεβρουαρίου. Στη Σύνοδο οι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν τρόπους με τους οποίους οι δυο ήπειροι μπορούν να οικοδομήσουν μεγαλύτερη ευημερία. Στόχος είναι να ξεκινήσει ένα φιλόδοξο επενδυτικό πακέτο Αφρικής - Ευρώπης, λαμβάνοντας υπόψη παγκόσμιες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή και η πανδημία. Στο περιθώριο της Συνόδου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να έχει σημαντικές συναντήσεις και να συζητήσει και θέματα που αφορούν την Κύπρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top