Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Εγκρίθηκε ψήφισμα για την καταδίκη της εισβολής της Ρωσίας – Ποιες χώρες ψήφισαν κατά

Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Εγκρίθηκε ψήφισμα για την καταδίκη της εισβολής της Ρωσίας – Ποιες χώρες ψήφισαν κατά

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα για την καταδίκη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με 141 χώρες να ψηφίζουν υπέρ, πέντε να ψηφίζουν κατά και 35 να απέχουν.

Ρωσία, Λευκορωσία, Βόρεια Κορέα, Ερυθραία και Συρία καταψήφισαν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με την οποία καταδικάζεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Της ψηφοφορίας απείχαν συνολικά 34 χώρες, περιλαμβανομένων Κίνας, Ιράκ, Ιράν, Ινδίας και Πακιστάν, μεταδίδουν οι New York Times.

«Οι βόμβες δεν θα σιωπήσουν τη διεθνή κοινότητα. Η σημερινή ιστορική ψήφος στα Ηνωμένα Έθνη στέλνει ισχυρό μήνυμα κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ο κόσμος μαζικά απορρίπτει αυτή την αδικαιολόγητη επιθετικότητα. Οι επιθέσεις συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Λάμι, στην παρουσία, ανάμεσα σε άλλους, του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE