Μετά από μια μακρά και εξαντλητική διαδικασία, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφασίζουν σήμερα για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση της Ρούλας Πισπιρίγκου, της 33χρονης που κατηγορείται για τον βασανιστικό θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας πριν από περίπου δύο μήνες.
Μάλιστα, οι αρχές υποπτεύονται ότι πίσω από τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών, της μόλις 6 μηνών Ίριδας τον Μάρτιο του 2021, αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019 υπάρχει «ανθρωποκτόνος πρόθεση».
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία από τη σύλληψή της μέχρι και σήμερα, περιγράφεται από τις αρχές ως ψυχρή, απαθής και σε κάθε περίπτωση συναισθηματικά αποστασιοποιημένη, όχι μόνο θα αρνηθεί ενώπιον της 18ης ανακρίτριας ότι συνέλαβε, σχεδίασε και εκτέλεσε τη δολοφονία της κόρης της Τζωρζίνας αλλά θα κατηγορήσει το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων πως είναι εκείνο που έδωσε την κεταμίνη στην 9χρονη κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσής της.
«Υπήρξε ιατρικό λάθος και η κεταμίνη χορηγήθηκε ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου βρισκόταν εκτός θαλάμου», δήλωσε άλλωστε χθες ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισής της Κ. Ζάρδας στον ΑΝΤ1, δίνοντας έτσι τη σκληρή γραμμή που πρόκειται να ακολουθήσει η κατηγορουμένη στην απολογία της.
«Είδα τη δικογραφία, είδα όλες τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας που είναι από γιατρούς, νοσηλευτές του νοσοκομείου του Παίδων και σε συνδυασμό με όσα μου είπε η κατηγορουμένη βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι όταν χορηγήθηκε η θανατηφόρος ουσία στο άτυχο παιδί αυτό δεν βρισκόταν στα δικά της χέρια. Ήταν πλέον στα χέρια των γιατρών και των νοσηλευτών που επιχειρούσαν την ανάνηψή του» τόνισε ο δικηγόρος της Κωνσταντίνος Ζάρδας και συνέχισε λέγοντας:
«Αυτό προκύπτει από επιστημονικά δεδομένα και από τις καταθέσεις των ιατρών και των νοσηλευτών. Η κεταμίνη χορηγήθηκε κατά τη διασωλήνωση. Εφόσον ομιλούμε για ιατρικό λάθος είναι εύλογο αυτό. Η χορήγηση της κεταμίνης δεν έγινε με δόλο αλλά εξ αμελείας. Εμείς αυτό θα υποστηρίξουμε αύριο. Η ίδια δεν γνώριζε τι μπορεί να έγινε. Αυτό προέκυψε από τα ιατρικά δεδομένα και από επικοινωνίες που έχουμε με αναισθησιολόγους. Η όλη λύση του αινίγματος είναι το πότε χορηγήθηκε η θανατηφόρος ουσία. Αυτό μπορεί κάλλιστα να εκτιμηθεί επιστημονικά δεδομένα και υπάρχουν στοιχεία της δικογραφίας που το καταδεικνύουν. Η θεμελίωση του κατηγορητηρίου αυτού έχει γίνει με εντελώς συγκυριακά στοιχεία».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δεύτερος συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Οθωνας Παπαδόπουλος, υποστήριξε ότι η κεταμίνη:
«υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση τόσο των γιατρών, όσο και των νοσηλευτών. Αντίθετα δεν υπήρξε ποτέ στη διάθεση της κατηγορουμένης. Είναι μια ουσία που δεν διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο, δεν μπορεί να την βρει ο καθένας, χορηγείται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ακριβώς λοιπόν αυτό είναι και το μυστικό που θα λύσει όλα τα ερωτήματα που αυτή τη στιγμή αιωρούνται. Η ίδια υποπτεύεται ότι είναι ουσία που υπήρχε ήδη στο νοσοκομείο και χορηγήθηκε στα πλαίσια κακής χρήσης της από αυτούς που ήταν υπεύθυνοι για τη νοσηλεία του παιδιού».
Στην απολογία της, η κατηγορουμένη για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» θα κάνει λόγο μάλιστα για προκατειλημμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί εις βάρος της, ενώ τα βέλη της θα στρέψει στον εν διαστάσει σύζυγο και πατέρα των τριών νεκρών παιδιών τους Μάνο Δασκαλάκη, τον οποίο «κάρφωσε» σε δηλώσεις της μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ότι «χύνει κροκοδείλια δάκρυα για να φανεί άγιος», ενώ η αδελφή της τον κατήγγειλε για κακοποιητική συμπεριφορά.
Η ίδια θα επιμείνει ενώπιον της ανακρίτριας ότι θέλει να υποβληθεί σε ανιχνευτή ψεύδους για να δείξει ότι λέει «αλήθεια», ενώ θα υποστηρίξει ότι δεν μπορεί να ποινικοποιείται η συμπεριφορά της και ο τρόπος που πενθεί για το χαμό των τριών παιδιών της.
Οι δραματικές ώρες της Τζωρτζίνας πριν καταλήξει
Ένα χρονικό φρίκης περιγράφουν τα στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας. Όπως προκύπτει, οι τελευταίες ώρες του παιδιού ήταν δραματικές, καθώς υπέστη αλλεπάλληλα επεισόδια που οφείλονται στην χορήγηση της κεταμίνης.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η Ρούλα Πισπιρίγκου ξεκίνησε την προσπάθεια να δολοφονήσει την Τζωρτζίνα μια μέρα πριν τον θάνατό της. Μέσα στη δικογραφία ξεκαθαρίζεται πως η 33χρονη ήταν μόνη της στο δωμάτιο κάθε φορά που το παιδί είχε επεισόδια. Από την άλλη, δεν φέρεται να έπαθε κάποιο επεισόδιο όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην εντατική.
Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, την παραμονή του θανάτου του παιδιού σημειώθηκαν πέντε απόπειρες. Συγκεκριμένα, στις 28/1/2022 στις 11:00 η Τζωρτζίνα υπέστη ένα πρώτο επεισόδιο 3,5 λεπτών κατά το οποίο παρουσίασε ταχυκαρδία, ταχύπνοια, μυδρίαση και ακινησία άκρων. Με χορήγηση φαρμάκου η κατάστασή της βελτιώθηκε.
Τι υποστηρίζει ο πατέρας
Ο Μάνος Δασκαλάκης, ο πατέρας των τριών κοριτσιών που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια στην Πάτρα έδωσε την Κυριακή συνέντευξη, απαντώντας για την Ρούλα Πισπιρίγκου, για τυχόν εμπλοκή του στην υπόθεση, για την ύπαρξη της κεταμίνης στο σώμα της Τζωρτζίνας, καθώς και για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς τους. Αν και δηλώνει ότι «αρνείται να πιστέψει» την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση εις βάρος της εν διαστάσει συζύγου του, εντούτοις «γκρεμίζει» την υπερασπιστική γραμμή της, καθώς αμφισβητεί επί της ουσίας ότι θα μπορούσε να χορηγήσει άλλος την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι τσεκαρισμένο πως στο νοσοκομείο δεν υπήρχε αυτή η ουσία» και ότι δεν θεωρεί πως θα μπορούσε κάποιος γιατρός ή νοσηλεύτρια να τη βάλει, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι «και κανένας δεν μπήκε σε αυτό το δωμάτιο… Ήταν μόνη της!».
Ο Μάνος Δασκαλάκης μιλώντας στην εφημερίδα «Μπαμ» είπε ότι ρώτησε την Ρούλα για την κεταμίνη και εκείνη του απάντησε ότι δεν ξέρει κάτι: «Και όντως όταν ακούστηκε, γιατί μιλάγαμε εκείνη την ώρα, ότι βγήκε κεταμίνη ως ουσία, με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει, “βγάλανε αυτό τώρα, άλλο αυτό”. Δεν μπορούσε να πάει το μυαλό μου. Ποτέ!».
Όταν ρωτήθηκε τι της απάντησε όταν αρνήθηκε να πάει να την δει στα κρατητήρια εξήγησε πως της είπε: «Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι δύσκολα. Ήταν μια λογική απάντηση που μπορούσα να της δώσω γιατί μέσα μου δεν αισθάνομαι καλά, όχι να τη δω. Δεν γίνεται, απλά δεν γίνεται. Τους είπα από την αρχή ότι είναι πολύ δύσκολη η θέση μου. Είμαι πολύ ξεκάθαρος. Πάντα έχω μπροστά μου την αλήθεια. Ποτέ δεν έχω πει το παραμικρό ψέμα. Τους είπα ότι αδυνατώ να πιστέψω πως έχει κάνει η Ρούλα αυτό ακόμα και τώρα. Θα προσπαθήσω να βρω την αλήθεια. Πάντα ήθελα την αλήθεια για τα παιδιά μου».
Παράλληλα, ο Μάνος Δασκαλάκης ρωτήθηκε και για τον λόγο που η Ρούλα Πισπιρίγκου άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να έχει κάποια σχέση ο πατέρας του με φαρμακαποθήκη, φωτογραφίζοντας ότι από εκεί θα μπορούσε να βρεθεί η κεταμίνη. Όπως είπε «μπορεί να ψαχτεί και φαρμακαποθήκη, μπορούν να ψαχτούν όλα». Ο ίδιος είπε ότι ο πατέρας του δουλεύει σε φαρμακαποθήκη και ότι και εκείνος μεταφέρει πράγματα από φαρμακευτικές εταιρείες, από μια συγκεκριμένη. «Δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι» πρόσθεσε.
Εκτίμησε πως η θέση της είναι δύσκολη και γι’ αυτό αφήνει τέτοια υπονοούμενα. Σε ερώτηση αν σκέφτηκε ποτέ ότι κάτι μπορεί να πηγαίνει στραβά ο ίδιος απάντησε απλά ότι θέλει να φανεί η αλήθεια.
Πηγή: cnn.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Σοβαρός τραυματισμός 84χρονου μοτοσικλετιστή μετά από τροχαίο - Ο οδηγός εγκατέλειψε την σκηνή
• Θρήνος: Πέθανε γνωστός Έλληνας Youtuber από ανακοπή - Ήταν μόλις 35 χρονών
• Χριστίνα Παυλίδου: Η υπόσχεση που έδωσε στην κόρη της Μαρία και η αναφορά στην Άλκηστη
• Netflix: Αυξήσεις στις τιμές σε Κύπρο και Ελλάδα - Δείτε το κόστος στα νέα πακέτα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις