ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εκλογικές ράγες το ΑΚΕΛ, σε τροχιά συνεδρίου ο ΔΗΣΥ- Το ΔΗΚΟ αναμένει Χριστοδουλίδη

Σε εκλογικές ράγες το ΑΚΕΛ, σε τροχιά συνεδρίου ο ΔΗΣΥ- Το ΔΗΚΟ αναμένει Χριστοδουλίδη

Διεργασίες σε πολλά κομματικά μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, ενόψει των αποφάσεων για τις προεδρικές εκλογές του 2023.

Στο ΑΚΕΛ το Πολιτικό Γραφείο συνέρχεται το μεσημέρι, σήμερα Τετάρτη 4/5, για να εξετάσει τα δεδομένα ενόψει της καθοριστικής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο, η οποία θα αποφασίσει και το όνομα του υποψήφιου που θα εισηγηθεί προς συζήτηση στα μέλη του κόμματος. Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, ο υποψήφιο θα είναι ένας εκ των Αχιλλέα Δημητριάδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη. Το ενδεχόμενο η Κεντρική Επιτροπή να παραπέμψει και τα δύο ονόματα προς συζήτηση στα μέλη του κόμματος, θεωρείται απομακρυσμένο αλλά δεν αποκλείεται. Απομακρυσμένο θα πρέπει επίσης να θεωρείται το σενάριο να προκύψει άλλο όνομα υποψηφίου από τη συζήτηση στη βάση του κόμματος αλλά και αυτό είναι κάτι που δεν αποκλείεται από το καταστατικό.

Πολλά από τα ερωτήματα αυτά, και ειδικότερα ως προς την εισήγηση που θα πάει στα μέλη από βδομάδας, αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσουν σήμερα στο Πολιτικό Γραφείο. Αχιλλέας Δημητριάδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης είχαν χωριστές συναντήσεις με την ηγεσία του ΑΚΕΛ τις τελευταίες μέρες και συζήτησαν το Κυπριακό, την οικονομία και μια σειρά από άλλα θέματα αιχμής, όπως η διαφθορά, που θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή του προεκλογικού αγώνα.

Ανακοινώσεις Χριστοδουλίδη

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει οριστικά το σκηνικό γύρω από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, με τις πληροφορίες από το περιβάλλον του τέως ΥΠΕΞ να υποστηρίζουν ότι ετοιμάζει τους πυλώνες του προεκλογικού προγράμματος που θα αρχίσει να αναπτύσσει το επόμενο διάστημα. Η απόφαση για εξαγγελία της υποψηφιότητας είναι ειλημμένη και εκκρεμεί η μέρα και το μέρος της ανακοίνωσης. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στήνει το επιτελείο του, τον οργανωτικό μηχανισμό και την επικοινωνιακή του ομάδα. Αμέσως μετά την εξαγγελία αναμένεται ότι θα προχωρήσει σε συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις και θα αρχίσει επαφές σε επίσημο επίπεδο, με οργανωμένα σύνολα και πολιτικά κόμματα.

Στο ΔΗΚΟ αναμένουν την εξαγγελία Χριστοδουλίδη για να μπορέσουν να έχουν επαφή μαζί του και να συζητήσουν μια σειρά από θέματα, ώστε να διερευνήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας. Νίκος Χριστοδουλίδης και Νικόλας Παπαδόπουλος είχαν επικοινωνία αλλά σε ανεπίσημη βάση και τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται κλειστό εάν δεν ακολουθήσει δομημένος διάλογος πάνω σε συγκεκριμένα θέματα πολιτικής.

Αβέρωφ: Μοναδικό πλάνο η νίκη

Σε αναμονή της ανακοίνωσης των αποφάσεων του Νίκου Χριστοδουλίδη βρίσκεται και η ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία θεωρείται σίγουρο ότι θα εξαπολύσει εκστρατεία αποδόμησής του. «Μπήκαμε στο τούνελ και η έξοδος από αυτό θα είναι το τέρμα» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλώντας στο διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο του κυβερνώντος κόμματος. Για μια ακόμη φορά ο Αβέρωφ Νεοφύτου ξεκαθάρισε ότι για τον ΔΗΣΥ δεν υπάρχει plan και πως ο στόχος είναι η νίκη στις προεδρικές εκλογές. Είπε επίσης ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι η φωνή της σωφροσύνης στο εθνικό μας ζήτημα και με θέσεις στην οικονομία που διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή. Το πολιτικό-ιδεολογικό συνέδριο του ΔΗΣΥ ορίστηκε για το διήμερο 17-18 Ιουνίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top