ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παράνομη απασχόληση αλλοδαπών - Κατηγορήθηκαν τρία πρόσωπα ανάμεσά τους και ελληνοκύπριος

Παράνομη απασχόληση αλλοδαπών - Κατηγορήθηκαν τρία πρόσωπα ανάμεσά τους και ελληνοκύπριος

Τρία άτομα, δύο αλλοδαποί ηλικίας 34 και 27 ετών και ένας Ελληνοκύπριος 86 ετών, κατηγορήθηκαν από την Αστυνομία για υποθέσεις παράνομης εργοδότησης, παράνομης απασχόλησης και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης γύρω στις 12.30 το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Μαϊου, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑΜ) μετέβησαν στην Ορόκλινη μετά από πληροφορία για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών. Μετά από παρακολούθηση συγκεκριμένου σημείου εντοπίστηκαν δύο αλλοδαποί να ασχολούνται με το μπογιάτισμα οικίας.

Από έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο ένας αλλοδαπός από την Ινδία, ηλικίας 34 ετών έφτασε στην Δημοκρατία το 2018 με θεώρηση εισόδου για να φοιτήσει σε κολλέγιο. Ακολούθως υπέβαλε αίτηση ασύλου, στις 12/1/2022 η αίτηση του αποσύρθηκε από την Υπηρεσία Ασύλου και έκτοτε βρίσκεται παράνομα στην Δημοκρατία.

Οσον αφορά τον δεύτερο αλλοδαπό «επίσης από την Ινδία είναι ηλικίας 27 ετών και έφτασε στην Δημοκρατία στις 15/2/2022 με θεώρηση εισόδου για να φοιτήσει σε πανεπιστήμιο στη Λευκωσία. Στις 14/12/2021 ο νεαρός υπέβαλε αίτηση ασύλου και έκτοτε η αίτηση του τελεί υπό εξέταση.

Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα και οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης όπου ανακρινόμενοι παραδέχτηκαν ενοχή. Ο εργοδότης των δύο αλλοδαπών είναι ελληνοκύπριος ηλικίας 86 ετών συνταξιούχος, ο οποίος κατηγορήθηκε γραπτώς.

Σήμερα τόσο οι δύο αλλοδαποί όσο και ο εργοδότης τους παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας όπου φέρεται να παραδέχθηκαν ενοχή. Το Δικαστήριο όρισε την Δευτέρα 16 Μαΐου ως ημερομηνία για ανάγνωση γεγονότων και επιβολή ποινής.

Μέχρι τις 16 Μαΐου, το Δικαστήριο διέταξε όπως ο 34χρονος αλλοδαπός που βρίσκεται παράνομα στην Δημοκρατία, παραμείνει υπό κράτηση.

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Ορόκλινης.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top