ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήθηκε 3,9% στα δικαιώματα εκπομπής ρύπων τον Απρίλιο - Επηρεάζουν την τιμή του ρεύματος

Αυξήθηκε 3,9% στα δικαιώματα εκπομπής ρύπων τον Απρίλιο - Επηρεάζουν την τιμή του ρεύματος

Μικρή αύξηση 3,9% σημείωσε εντός Απριλίου του 2022 η τιμή για τα δικαιώματα εκπομπής ρύπων.

Συγκεκριμένα, η τιμή ρύπων στο σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών της ΕΕ (EU ETS), το λεγόμενο «Χρηματιστήριο Ρύπων», το οποίο προβλέπει την εκχώρηση και εμπορία δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε ολόκληρη την ΕΕ, διαμορφώθηκε στις 28 Απριλίου στα 80,55 ευρώ ανά τόνο διοξειδίου του άνθρακα (tCO2), από τα 77,50 ευρώ ανά τόνο που βρισκόταν στις 4 Απριλίου.

Ωστόσο, από τις 10 Ιανουαρίου του 2022 μέχρι τις 28 Απριλίου του ίδιου έτους η τιμή για τα δικαιώματα ρύπων υποχωρεί κατά 2,6%.

Η τιμή για τα δικαιώματα ρύπων στο ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο Ρύπων είχε εκτοξευθεί εντός του 2021 κατά 128,3%, φθάνοντας στις 20 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους στα 74,57 ευρώ ανά τόνο διοξειδίου του άνθρακα.

Όπως είχε αναφέρει στο ThemaOnline η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, «η τιμή χρέωσης ανά κιλοβατώρα αναπροσαρμόζεται ώστε να καλύπτει οποιαδήποτε αύξηση ή μείωση σημειωθεί στο κόστος καυσίμου ανα μετρικό τόνο αλλά και την τιμή των δικαιωμάτων εκπομπών θερμοκηπιακών αερίων».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top