ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: «Υπερβολικά» τα νέα μηνύματα της ε/κ πλευράς για το «πρωτόκολλο» κατεχομένων-Τουρκίας

Τατάρ: «Υπερβολικά» τα νέα μηνύματα της ε/κ πλευράς για το «πρωτόκολλο» κατεχομένων-Τουρκίας

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ερσίν Τατάρ αντέδρασε στα τελευταία μηνύματα της ελληνοκυπριακής πλευράς σχετικά με την νέα οικονομική συμφωνία των κατεχομένων με την Τουρκία. Ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι «οι υπερβολικές και ανεξέλεγκτες δηλώσεις του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη προσέβαλαν» τους Τουρκοκύπριους.

Σύμφωνα με την «Κίπρις Ποστασί», ασκώντας κριτική στην ε/κ ηγεσία με τον ισχυρισμό ότι παρεμβαίνει στις σχέσεις της τ/κ κοινότητας με την Τουρκία, ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι «το πρωτόκολλο οικονομικής και χρηματοπιστωτικής συνεργασίας του 2022, το οποίο αποτελεί διμερές πρωτόκολλο μεταξύ ‘κρατών’, έχει μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη πολιτικών που θα ωφελήσουν τον λαό μας, ειδικά σε αυτή την περίοδο κατά την οποία αισθανόμαστε τις βαριές επιπτώσεις του κορωνοϊού και του πολέμου στην Ουκρανία μαζί με ολόκληρο τον κόσμο».

«Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που πραγματοποίησε, το πρωτόκολλο, το οποίο προετοιμάστηκε με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας μας, ενοχλεί πολύ τον Αναστασιάδη», ισχυρίστηκε ακόμη ο κ. Τατάρ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ο Ε/κ ηγέτης προτιμά την εντατικοποίηση του βαθμού δυσκολίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ‘τ/κ λαός’ στο πεδίο της οικονομίας. Η ‘κυβέρνησή’ μας, μαζί με την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Τουρκίας, προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο για να βγει (η τ/κ πλευρά) από την οικονομική κρίση». «Το να ενοχληθείς από αυτό και να προσπαθήσεις να χρησιμοποιήσεις το έργο που γίνεται ως εργαλείο προπαγάνδας, τοποθετώντας το σε εντελώς διαφορετικές διαστάσεις, είναι μια νέα αντανάκλαση της πραγματικής ελληνοκυπριακής νοοτροπίας», είπε.

Συνδέοντας τα τελευταία μηνύματα της ε/κ πλευράς με το ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Τατάρ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθήσει στενά τις τοποθετήσεις των Ελληνοκυπρίων υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αναφέροντας ότι «το πραγματικό πρόσωπο της ελληνοκυπριακής πλευράς, η οποία πλέον έχει εισέλθει στην εκλογική διαδικασία, θα καταστεί (σταδιακά), σε καθημερινή βάση, πιο κατανοητό. Αυτό θα σας δώσει σαφή μηνύματα για τη σημερινή ελληνοκυπριακή ηγεσία και τον ενδεχόμενο επόμενο ηγέτη της, το νησί της Κύπρου, το μέλλον του Κυπριακού και το όραμά τους για την περιοχή μας».

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top