Μαϊμούδες ζωολογικού κήπου απέκτησαν το δικό τους...Netflix

Μαϊμούδες ζωολογικού κήπου απέκτησαν το δικό τους...Netflix

Μαϊμούδες, πίθηκοι, γορίλες, χιμπατζήδες και ουρακοτάγκοι απέκτησαν τη δική τους έκδοση του Spotify και του Netflix, όπως προκύπτει από έρευνα που διενεργείται στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.

Σύμφωνα με τη βρετανική metro, οι ειδικοί ερευνητές ανέπτυξαν ένα μία πλατφόρμα, που επιτρέπει στα συγκεκριμένα ζώα να χρησιμοποιούν διαδραστικά συστήματα σε υπολογιστή και να έχουν πρόσβαση σε ήχους και βίντεο.

Οι ερευνητές έχουν επικεντρωθεί σε μια ομάδα πιθήκων στον ζωολογικό κήπο “Korkeasaari” στο Ελσίνκι, και παρατηρούν πώς ανταποκρίνονται σε ακουστικά και οπτικά ερεθίσματα, όπως ένα Spotify ή το Netflix.

Η συσκευή κατέγραψε αυτό που έβλεπαν και άκουγαν και βρήκε ότι οι αλληλεπιδράσεις τους ήταν ως επί το πλείστον σύντομες, διάρκειας μερικών δευτερολέπτων.

Με την πάροδο του χρόνου, οι αλληλεπιδράσεις τους μειώθηκαν, αλλά αλληλεπιδρούσαν περισσότερο με οπτικά ερεθίσματα σε σύγκριση με τα ηχητικά ερεθίσματα.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

Στη σημασία της αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, την ανάγκη για συντονισμό της ΕΕ, χωρών της περιοχής αλλά και των ΗΠΑ για να επιτευχθεί διά της διπλωματικής οδού κατάπαυση του πυρός. Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές, είπε, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός «συνασπισμού προθύμων» για να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE