Μαϊμούδες ζωολογικού κήπου απέκτησαν το δικό τους...Netflix

Μαϊμούδες ζωολογικού κήπου απέκτησαν το δικό τους...Netflix

Μαϊμούδες, πίθηκοι, γορίλες, χιμπατζήδες και ουρακοτάγκοι απέκτησαν τη δική τους έκδοση του Spotify και του Netflix, όπως προκύπτει από έρευνα που διενεργείται στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.

Σύμφωνα με τη βρετανική metro, οι ειδικοί ερευνητές ανέπτυξαν ένα μία πλατφόρμα, που επιτρέπει στα συγκεκριμένα ζώα να χρησιμοποιούν διαδραστικά συστήματα σε υπολογιστή και να έχουν πρόσβαση σε ήχους και βίντεο.

Οι ερευνητές έχουν επικεντρωθεί σε μια ομάδα πιθήκων στον ζωολογικό κήπο “Korkeasaari” στο Ελσίνκι, και παρατηρούν πώς ανταποκρίνονται σε ακουστικά και οπτικά ερεθίσματα, όπως ένα Spotify ή το Netflix.

Η συσκευή κατέγραψε αυτό που έβλεπαν και άκουγαν και βρήκε ότι οι αλληλεπιδράσεις τους ήταν ως επί το πλείστον σύντομες, διάρκειας μερικών δευτερολέπτων.

Με την πάροδο του χρόνου, οι αλληλεπιδράσεις τους μειώθηκαν, αλλά αλληλεπιδρούσαν περισσότερο με οπτικά ερεθίσματα σε σύγκριση με τα ηχητικά ερεθίσματα.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE