Θα περίμενε κανείς ότι οι αποκαλύψεις του κυριακάτικου “Πολίτη” για τα fake accounts που παρήγγειλε ο Χριστοδουλίδης για να χτυπάνε αντιπάλους και εχθρικά διακείμενους δημοσιογράφους, θα προκαλούσαν τουλάχιστον αν όχι πολιτικό σεισμό, έστω ένα μικρό τρέμουλο.
Αντίθετα, πέρα από τη πλάκα (ή μήπως το γελοίο) του πράγματος και τη (βραχύβια) διαδικτυακή σάτιρα που το περιέλαβε -κι αυτή για λιγότερο από 24 ώρες- το θέμα έζησε λιγότερο κι από εφημερόπτερο. Και το πιο περίεργο, δεν αξιοποιήθηκε όσο θα περίμενε κανείς από τα επιτελεία των Αβέρωφ και Μαυρογιάννη που περιμένουν πάντα στη γωνία τον Χριστοδουλίδη, έτοιμα να τον κατασπαράξουν ακόμα κι αν διασχίσει δρόμο χωρίς διάβαση.
Εντάξει δεν είναι και τόσο περίεργο.
Για αρχή, οι ψεύτικοι λογαριασμοί στα σόσιαλ, τα bots, τα έμμισθα τρολ, οι αγορασμένοι followers και το hijacking δημοφιλών, πολυπληθών γκρουπ του Facebook είναι προσφιλείς πρακτικές κυβερνήσεων, κομμάτων και επιτελείων από τη γέννηση του ίντερνετ ή τέλος πάντων όταν η τεχνολογία επέτρεψε τη δημιουργία τους. Όλοι το κάνουν (ακόμα κι αυτοί που ορκίζονται ότι δεν) ειδικά αν είσαι άλογο κούρσας και διακυβεύεται η εκλογή σου. Όχι ότι ένα ψεύτικο προφίλ στο Fb ή κάποιο ανώνυμο τρολ με πρόσφατο λογαριασμό στο Twitter και handler που περιέχει random γράμματα και αριθμούς θα μας πείσει να ψηφίσουμε οποιοδήποτε υποψήφιο ή θα μας σύρει σε ιντερνετικό ξεκατίνιασμα, αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί ηλίθιοι εκεί έξω και οι περισσότεροι από αυτούς ψηφίζουν. Μη σας πω, κυρίως αυτοί ψηφίζουν αλλιώς δεν θα υπήρχαν δημοσκοπήσεις που βγάζουν άνετα Αναστασιάδη για τρίτη φορά πρόεδρο εάν μπορούσε να ξαναβάλει.
Επίσης στην περίπτωση του επιτελείου Χριστοδουλίδη τα fake accounts επιστρατεύονται και για τον λόγο ότι τα... αληθινά δεν εμφανίζονται και τόσο ένθερμα για ανοιχτή υποστήριξη του πρώην ΥΠΕΞ, ειδικά όταν τυπικά ακόμα ανήκουν (κυρίως) στον ΔΗΣΥ. Ο τελευταίος όπως και το ΑΚΕΛ έχουν το δικό τους σεβαστό μερίδιο από ανώνυμα τρολ αλλά έχουν επίσης και μια στρατιά από οπαδούς, κομματόσκυλα και έμμισθους συν την κυβερνητική μηχανή (στην περίπτωση του ΔΗΣΥ) που υποστηρίζουν ανοιχτά και με ιδιαίτερο ζήλο τους αντίστοιχους υποψήφιους, με τα πρώτα να επιστρατεύονται μόνο στις πολύ βρώμικες δουλειές (συνήθως προσωπικές επιθέσεις σε αντιπάλους και δημοσιογράφους στο Twitter). Αντίθετα το στρατόπεδο του Χριστοδουλίδη βασίζεται κυρίως σε fakes και τρολ γιατί οι δημόσιες εκφάνσεις λατρείας στο πρόσωπό του, ειδικά από δημόσια πρόσωπα, μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ μέχρι να πεις Γιόρτσιος.
Γι’ αυτό και οι νερόβραστες αντιδράσεις από τα επιτελεία των άλλων δύο διεκδικητών του θρόνου, σου λέει μην κράξουμε και βγάλουν και τα δικά μας στη φόρα - όχι πως μπαίνουν στον κόπο να τα κρύψουν καν. Κάποιοι μάλιστα από τα αντίπαλα επιτελεία πήγαν και στο άλλο άκρο, με προσωπικές επιθέσεις εναντίον του whistleblower Μανώλη Κυριάκου, του πρώην μέλους της Κ.Ε του ΔΗΚΟ και ειδικού σε θέματα σόσιαλ που έδωσε το υλικό στον “Πολίτη” ενώ παράλληλα η συζήτηση μετατοπίστηκε σκόπιμα (άλλη προσφιλής τακτική) από την ουσία (τα βρώμικα μέσα που επιστρατεύει ένα επιτελείο) στο περιτύλιγμα (αν είναι θεμιτό ένας πρώην συνεργάτης να βγάζει βρώμα). Φυσικά και είναι αν η βρώμα αφορά δημόσιο πρόσωπο και μάλιστα ένα φαβορί για τον προεδρικό θώκο. Δεν πρέπει να ξέρει ο κόσμος εάν ο νέος ένοικος του Λόφου στρατολογεί ψεύτικα προφίλ στα σόσιαλ για προπαγάνδα και δολοφονίες χαρακτήρων;
Θα μου πείτε και κάποιος άλλος διατηρούσε ψεύτικα προφίλ στο Facebook για να stalkάρει την πρώην του και πήρε μια θέση στο Υπουργικό για τους κόπους του. Οπότε...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Σκαρφάλωσε στην ταράτσα οικίας και…έκλεψε τον θερμοσίφωνα - Συνελήφθη 34χρονος
• Διανομέας τσέπωσε τις εισπράξεις και έγινε καπνός - Καταζητείται από την Αστυνομία
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις