ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δέκα χωριά της Κύπρου για εξορμήσεις το χειμώνα και το κόστος διαμονής

Δέκα χωριά της Κύπρου για εξορμήσεις το χειμώνα και το κόστος διαμονής

Τις ομορφιές της Κύπρου, θα τις συναντήσεις όλες τις εποχές. Από το καλοκαίρι με τις υπέροχες παραλίες μέχρι και το χειμώνα σε εξορμήσεις στα ορεινά και στα παραδοσιακά χωριουδάκια του νησιού.

Η κρίση της πανδημίας,έκανε τους κατοίκους να αγαπήσουν ακόμα πιο πολύ το νησί και να εκτιμήσουν κάθε γωνιά του.

Η κρίση της ακρίβειας εξίσου φέτος σε συνδυασμό με τις ομορφιές του νησιού, «επιβάλλουν» τις χειμωνιάτικες μας εκδρομές να της περάσουμε σε πανέμορφες τοποθεσίες της Κύπρου.

Σε επικοινωνία του ThemaOnline με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) ο κ. Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης , ανέφερε ότι «Τα τελευταία 2 χρόνια ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει κινητικότητα στα ορεινά σε σύγκριση με προηγούμενα χρονιά και αυτό οφείλεται στην αναβάθμιση των υποδομών των χωριών, στις μεγάλες επενδύσεις που γίνονται, που προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες και εγκαταστάσεις , κάτι που κάνει πιο ελκυστικές τις διακοπές στην ορεινή Κύπρο .

Θεωρώ ότι τα δυο χρονιά της πανδημίας μας έδωσαν την ευκαιρία , να επισκεφθούμε το νησί μας , να ανακαλύψουμε ξανά τις κρυμμένες ομορφιές που έχει και να δούμε όλοι ότι μπορούμε να βάλουμε στο κάδρο των διακοπών μας και το νησί μας, έχει όμορφα μέρη, πολιτισμό, αλλά και οι εγκαταστάσεις που έχουμε στο νησί μας υπερτερούν άλλων νησιών και ανταγωνιστικών περιοχών και σε πολύ προσιτές τιμές»

Οσο για το ποια χωρία είναι οι δημοφιλέστερη χειμερινοί προορισμοί ο κ.Ρουσουνίδης μας ανέφερε: «Ιδιαίτερη κινητικότητα παρουσιάζουν τα χωριά, Κακοπετρία, Πλατρών, Καλοπαναγιώτη , Πεδουλά , Αγρός, Πύργος Τιλλυριας, Πομώς»

Πόσο στοιχίζουν της Κύπρου τα ορεινά για διανυκτέρευση;

Ο κ.Ρουσουνίδης εξήγησε ότι τιμές στα ορεινά το χειμώνα είναι πολύ φθηνότερες από τα παραλιακά μέτωπα : «Ξεκινούν για δίκλινο από 50-60 ευρώ το βράδυ, ανάλογα την κατηγορία και τις ημέρες»

Πρόσθεσε ωστόσο ότι : «Προβλέπεται δύσκολος χειμώνας και δύσκολη επερχόμενη χρονιά το 2023 γεμάτη προκλήσεις. Θα ζήσουμε ένα φεστιβάλ κρίσεων, το ενεργειακό κόστος, πληθωρισμός, εργατικό δυναμικό και όλα αυτά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Τα οποία για ακόμα μια φορά η βιομηχανία θα δείξει την ανθεκτικότητα της.

Σίγουρα θα υπάρξει μια αύξηση τιμών. Αν όμως λάβουμε ως παράδειγμα όμως τη φετινή χρονιά η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου, απορρόφησε όλα αυτά τα αυξημένα κόστη , μειώνοντας την κερδοφορία της ή και εκμηδενίζοντας την, ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικοί. Το ίδιο στα πλαίσια του εφικτού θεωρώ θα γίνει και φέτος»

Τα πιο περιζήτητα χωριά της Κύπρου για διαμονή

Ρωτήσαμε, μάθαμε ποιοι είναι οι πιο περιζήτητοι προορισμοί στο νησί το χειμώνα και σας παρουσιάζουμε δέκα χωριά της Κύπρου για εξορμήσεις και… πόσο θα στοιχίσει να μείνεις σε ξενοδοχεία και Παραδοσιακά Σπιτάκια.

 

ΛΕΥΚΑΡΑ


Ένα άκρως παραδοσιακό χωρίο που θα αγαπήσεις. Χαρακτηριστική η αρχιτεκτονική με τα πετρόχτιστα σπίτια . Τα περίτεχνα κεντήματα αλλά και γλυκά .

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2015 τα Πάνω Λεύκαρα συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο με τα ‘30 Ομορφότερα Χωριά της Ευρώπης’, που συνέταξε ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ιαπωνίας ενώ το λευκαρίτικο κέντημα το 2009 συμπεριλήφθηκε στον παγκόσμιο Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Τιμες απο 50ευρώ

 

ΚΑΚΟΠΕΤΡΙΑ

Ένα διήμερος ίσως δεν είναι αρκετό για να εξερευνήσεις τις ομορφιές στην Κακοπετρία. Τα γραφικά του σπιτάκια και τα πλακόστρωτα δρομάκια, δίνουν μια παραδοσιακή αίσθηση. Ενώ μπορείς επίσης να επισκεφθείς τη πέτρα του Ανδρογύνου, τους νερόμυλους της Κακοπετριά. το ποταμό Κλάριο και να κάνεις μια όμορφη βόλτα στο Μονοπάτι της Φύσης 'Καννούρες'

Τιμες απο 50ευρώ

 

 

ΚΑΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


Ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα ορεινά χωριά της Κύπρου. Μπορείς να απολαύσεις την ηρεμία να να επισκεφθείς τις ιαματικές πηγές και να κάνεις διάφορες δραστηριότητες όπως , σαφάρι με τετράτροχες μοτοσυκλέτες, πεζοπορία στο μονοπάτι της φύσης. Η πανοραμική θέα στην κοιλάδα και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική σου κόβουν την ανάσα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στον Καλοπαναγιώτη βρίσκεται το Μοναστήρι Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή όπου το 1985 η Ουνέσκο περιέλαβε το Μοναστήρι στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τιμες απο 65ευρώ

 

 

ΠΛΑΤΡΕΣ


Ένα από τα πιο φημισμένα χωριά της ορεινής Κύπρου. Μαγευτικό καταπράσινο θέρετρο στους πρόποδες του Τροόδους.
Θα απολαύσεις κάθε στιγμή, ενώ μπορείς επίσης να επισκεφθείς τον καταρράκτη της Καληδονίας αλλά και του Μιλλομέρη.

Τιμες απο 54ευρώ

 

 

ΑΓΡΟΣ


Ένα χωριό ταυτισμένο με το τριαντάφυλλό καθώς ολόκληρη η οικονομία του χωριού βασίζεται στο τριαντάφυλλο.

Μπορείς να απολαύσεις σουτζιούκκος, αλλαντικά παραδοσιακού τύπου (λουκάνικα, λούντζες, χοιρομέρια), παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες.

Ενώ μια βόλτα στο μονοπάτι της φύσης, θα σε γεμίσει με όμορφες εικόνες, ηρεμία και έμπνευση.

Τιμες απο 64ευρώ

 

 

ΠΩΜΟΣ


Αν θες να συνδυάσεις βουνό και θάλασσα σίγουρα θα ξετρελαθείς με το χωριό Πωμός, και την άγρια ομορφιά του. Μπορείς να ανακαλύψεις μέρη που δεν φανταζόσουν αλλά και να περπατήσεις στο δάσος του Πωμού.

Τιμες απο 90ευρώ

 

 

ΠΕΔΟΥΛΑΣ


Και αν ο δρόμος σε βγάλει προς Τρόοδος, μη ξεχάσεις να επισκεφθείς τον Πεδουλά , να περπατήσεις στα ρομαντικά φυσικά μονοπάτια και να απολαύσεις γνήσιο παραδοσιακό παλουζέ.

Τιμες απο 45ευρώ

 

 

ΌΜΟΔΟΣ


Στενά δρομάκια, πετρόκτιστα σπίτια μέσα στο πράσινο, ένα μαγευτικό σκηνικό. Στο Όμοδος υπάρχουν τέσσερα οινοποιεία, ενώ φημίζεται για τα ξακουστά αρκατένα κουλούρια. Μια βόλτα στα στενά θα συναντήσεις εργαστήρια που κατασκευάζουν φυσητό γυαλί βιτρό, χαλκογραφίες και εικόνες, παραδοσιακές ασχολίες των κατοίκων.

Τιμες απο 58ευρώ

 

 

ΛΟΦΟΥ


Ένα από τα χωριουδάκια το οποίο θα λατρέψεις. Ειδικά το χειμώνα το χιονισμένο τοπίο σε συνδυασμό με τα πετρόχτιστα σπίτια δίνουν μια άλλη διάσταση.

Μπορείς να δοκιμάσεις κρασί από μαγαζάκι της περιοχής, να κάνεις μια στάση στο εργαστήρι ξυλογλυπτικής , να περπατήσεις στο μονοπάτι της φύσης «Η Βρύση».

Τιμες απο 75ευρώ

 

ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΛΛΥΡΙΑΣ

Μια περιοχή που συνδυάζει θάλασσα και βουνό , με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά. Θάλασσα και βουνό μαζί. Για να τον επισκεφθεί κανείς μετά την εισβολή των Τούρκων το 1974, χρειάζεται 3 ώρες .

Βέβαια μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων Αστρομερίτη και Λιμνίτη, η διάρκεια απόστασης είναι περίπου μια ώρα και κάτι.

Στον Πύργο μπορείς να απολαύσεις ψαράκι στις ταβέρνες αλλά και να ηρεμίσεις σε ένα μαγικό τοπίο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Καιρός: Θα «πνιγούμε» από τη σκόνη - Πότε αναμένεται να βρέξει - Αναλυτικά η πρόγνωση

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top