Ενώπιον του κακουργιοδικείου θα οδηγηθούν 4 πρόσωπα για απάτη με rapid test – Πέραν του 1.000.000 τα κέρδη– Καταχωρήθηκε το κατηγορητήριο  

Ενώπιον του κακουργιοδικείου θα οδηγηθούν 4 πρόσωπα για απάτη με rapid test – Πέραν του 1.000.000 τα κέρδη– Καταχωρήθηκε το κατηγορητήριο   

Στα Δικαστήρια οδηγείται η υπόθεση σχετικά με φερόμενη απάτη με rapid test, που φέρεται να  ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

Όπως πληροφορείται το ThemaOnline, σήμερα (12/1) καταχωρήθηκε το κατηγορητήριο στο Επαρχιακό Δικαστήριο για παραπομπή στο κακουργιοδικείο, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να αρχίσει το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και τα 4 πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην απάτη με τα rapid test, είναι αντιμέτωπα με τις κατηγορίες πλαστογραφίας, απόπειρας απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και κυκλοφορίας με πλαστά έγγραφα και συνομωσίας. Συνολικά απαγγέλθηκαν 14 κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται πως, η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον Μάιο του 2021, όταν λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας πέρασαν το κατώφλι του Αρχηγείου Αστυνομίας, καταγγέλλοντας φερόμενη απάτη με τα rapid test που μπορεί να ξεπεράσει και το 1.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε και αποκάλυψε η ιστοσελίδα μας, δύο φυσικά πρόσωπα και 2 νομικά πρόσωπα, έκαναν εισαγωγή προϊόντων στην Κύπρο με πλαστά έγγραφα, με σκοπό τη συμμετοχή σε διαγωνισμό για την διενέργεια rapid test που οργανώνει το Υπουργείο Υγείας, ενώ τα εν λόγω πρόσωπα φέρονται να προσπάθησαν να προμηθεύσουν το Υπουργείο με προϊόντα- «μαϊμού» τα οποία… επανασυσκευάστηκαν.

Πάντως, η εταιρεία Μεφάλ Δημόσια Λτδ, η οποία κέρδισε τον δημόσιο διαγωνισμό για προμήθεια Τεστ Αντιγόνου Covid-19 και της οποίας τα εμπορεύματα, που παράδωσε δεν έγιναν αποδεκτά από τους λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας, είχε εκδώσει ανακοίνωση, μέσω της οποίας έκανε λόγο ότι είχε πέσει θύμα απάτης από Κινέζους.

Παρά τους ισχυρισμούς των προσώπων και της εταιρείας, φαίνεται πως οι Αρχές δεν έχουν πειστεί, με αποτέλεσμα πλέον η σοβαρή αυτή η υπόθεση να οδηγηθεί στα Δικαστήρια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ισορροπία ισχύος στην κεντροδεξιά- Η Αννίτα Δημητρίου και ο γρίφος των προεδρικών εκλογών

Νέα ισορροπία ισχύος στην κεντροδεξιά- Η Αννίτα Δημητρίου και ο γρίφος των προεδρικών εκλογών

Οι προεδρικές εκλογές του 2028 μπορεί να βρίσκονται ακόμη μακριά, όμως οι πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και όσα ακολούθησαν στη νέα Βουλή, έχουν ήδη αρχίσει να διαμορφώνουν το πολιτικό σκηνικό της επόμενης ημέρας. Και αν υπάρχει ένα βασικό πολιτικό συμπέρασμα από τις τελευταίες εβδομάδες, αυτό δεν αφορά μόνο τους συσχετισμούς δυνάμεων εντός του Κοινοβουλίου. Αφορά κυρίως τη διαμόρφωση μιας νέας ισορροπίας στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς.

BEST OF TOTHEMAONLINE