ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Προεδρικό ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Άρχισε ήδη τα τηλέφωνα σε υποψήφιους Υπουργούς ο Χριστοδουλίδης

Στο Προεδρικό ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Άρχισε ήδη τα τηλέφωνα σε υποψήφιους Υπουργούς ο Χριστοδουλίδης

Το κύκλο επαφών του ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, αρχίζει από σήμερα Δευτέρα (13/2) ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ήδη άρχισε να συνθέτει το Υπουργικό του Συμβούλιο, ενημερώνοντας σχετικά και τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Επιτελείο του, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι, η τελετή διαβεβαίωσής του θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου το πρωί, ενώ απόψε και συγκεκριμένα στις 7 το βράδυ, έγινε και η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Θα ακολουθήσουν, πρόσθεσε, οι συναντήσεις με όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, για να τους παρουσιάσει τις θέσεις και τις απόψεις του, καθώς και για να ανταλλάξουν κάποιες ιδέες.

Οι δηλώσεις του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στο βίντεο:

Σε σχέση με τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως, «η δική μου προσέγγιση επικεντρώνεται σε νέα άτομα, σε τεχνοκράτες κατά κύριο λόγο που είναι δοκιμασμένοι στο τομέα αρμοδιότητάς τους, την ίδια στιγμή που έχουν επαφή με την πολιτική, την πολιτική ζωή του τόπου, που είναι σημαντικό να υπάρχει αυτός ο συνδυασμός».

Όσον αφορά τις ανακοινώσεις ονομάτων, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε ότι «δεν είναι κάτι που έχει προβληματίσει. Ενδεχομένως όταν κλειδώνει κάτι και από τις δύο πλευρές, δεν θα έχω πρόβλημα να το ανακοινώσω. Σίγουρα θα γίνει πριν την σχετική ημερομηνία της ορκωμοσίας μου», υπογράμμισε.

«Έχω μιλήσει με κάποια άτομα. Τους έχω ενημερώσει για τις σκέψεις μου από σήμερα το πρωί. Δεν γνώριζαν όπως σας είπα. Η ανταπόκριση μέχρι στιγμής είναι θετική, ενθαρρυντική και σιγά-σιγά θα δείτε και ονόματα», συνέχισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εντός Μαρτίου θα πραγματοποιήσει, τουλάχιστον, δύο ταξίδια στο εξωτερικό. Το πρώτο θα είναι στην Ελλάδα, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο κ. Χριστοδουλίδης, και το δεύτερο στις Βρυξέλλες και δη στις 22 Μαρτίου για να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top