ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρίχνει «πυρά» και πάει απέναντι στον Αβέρωφ ο Δημητρίου – «Δεν μπορεί να δολοφονεί χαρακτήρες»

Ρίχνει «πυρά» και πάει απέναντι στον Αβέρωφ ο Δημητρίου – «Δεν μπορεί να δολοφονεί χαρακτήρες»

«Πυρά» κατά του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, τον οποίο κάλεσε να μιλήσει συγκεκριμένα και να αφήσει τις γενικότητες, έριξε σήμερα (14/2) ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Δημητρίου, εξαγγέλλοντας, εμμέσως, την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Παράταξης.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 κι ερωτηθείς για τη χθεσινή (13/2) συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, ο κ. Δημητρίου υπέδειξε πως στην επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή, υπήρχε μία άποψη που είχε μία λογική, σημειώνοντας πως συμφωνούσε «να μην προτρέξουμε να κάνουμε τις εκλογές τόσο σύντομα. Να δώσουμε χρόνο για να γίνει και μία αποτίμηση του αποτελέσματος, κι αυτό πιστεύω ότι είναι το σωστό».=

Όπως είπε, «θα πρέπει να προηγηθεί η αποτίμηση του αποτελέσματος και να γίνει ένας απολογισμός», υπογραμμίζοντας ότι το διαδικαστικό έκλεισε χθες. «Στις 11 Μαρτίου οι εκλογές αφορούν μόνο την θέση του Προέδρου, κι αυτό προκύπτει μετά το κακό εκλογικό αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών».

Ερωτηθείς ποιος ευθύνεται για αυτό, ο κ. Δημητρίου τόνισε πως «πρέπει να γίνει μία αποτίμηση, με ρεαλισμό, με ένα πραγματισμό, να κάτσουμε κάτω να δούμε τα λάθη μας και ο καθένας να πει για τις ευθύνες του», υποδεικνύοντας παράλληλα ότι «έχουμε υποχρέωση να υποσχεθούμε στον υπέροχο κόσμο του ΔΗΣΥ, ότι δεν θα ξαναβρεθεί σε αυτή την δύσκολη θέση, ότι θα έχει επιλογές σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις», εννοώντας ότι την περασμένη Κυριακή οι ψηφοφόροι του κόμματος ήταν σε δίλημμα για το τι θα έπρατταν, αφού δεν υπήρχε ο υποψήφιος της Παράταξης στον β’ γύρο.

«Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να δούμε πως ενώνουμε ξανά τα κομμάτια της Παράταξης, πώς κλείνουμε την στρόφιγγα της εσωστρέφειας, πώς κοιτάζουμε με αισιοδοξία, με αυτοπεποίθηση, πως θα κάνουμε ξανά την Παράταξή μας μεγαλύτερη, πιο σύγχρονη, καλύτερη», υπέδειξε περαιτέρω.

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές του Προέδρου του ΔΗΣΥ, ο οποίος έκανε λόγο για υπόσκαψη εκ των έσω, ο κ. Δημητρίου τόνισε πως «πιστεύω ότι όλα αυτά δεν πρέπει να λέγονται. Δεν πρέπει να ρίχνονται ως γενικότητα. Αν ο κ. Νεοφύτου έχει κάτι συγκεκριμένο να πει, ας το πει. Αν έχει και κάτι συγκεκριμένο να πει για οποιοδήποτε στέλεχος της Παράταξης, να το πει. Αν δεν το κάνει αυτό, πιστεύω ότι είναι μία προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων, είναι μία προσπάθεια δημιουργίας ενοχικών συνδρόμων, είναι μία προσπάθεια που δεν ευνοεί τον στόχο της ενότητας της Παράταξης», τόνισε.

«Επειδή το να ρίχνονται αυτές οι ευθύνες και γενικότητες και να μας πιάνουν όλους, είναι κάτι το οποίο είναι και προσβλητικό. Κι επειδή εγώ προσωπικά έδωσα όλες μου τις δυνάμεις, μα όλες μου τις δυνάμεις στο να εκλεγεί ο Αβέρωφ Νεοφύτου Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν μπορώ να αποδέχομαι όλα αυτά που λέγονται ως γενικότητες και να αιωρούνται ως φήμες και να πιάνουν κι εμένα και άλλους», ξεκαθάρισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ.

Ερωτηθείς εάν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία του ΔΗΣΥ, ο κ. Δημητρίου είπε πως «το πιο πιθανόν ναι θα είμαι. Οι τελικές μου αποφάσεις θα ανακοινωθούν εντός της μέρας ή το αργότερο αύριο», είπε.

Κληθείς, παράλληλα, εάν θα είναι υποψήφιοι και οι κ. Χάρης Γεωργιάδης (νυν Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ) και Νίκος Νουρής (Υπουργός Εσωτερικών), ανέφερε ότι «δεν μπορώ να ξέρω ποιοι άλλοι συναγωνιστές θα είναι». «Με τον κ. Χάρη Γεωργιάδη έχουμε συζητήσει και μου είπε ότι το σκέφτεται σοβαρά να είναι υποψήφιος», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι «δεν μπορώ να απαντήσω εξ ονόματος άλλου».

Ερωτηθείς, τέλος, εάν έχει μιλήσει με τη βάση του κόμματος, ο κ. Δημητρίου δήλωσε: «Συνεχώς αυτές τις μέρες αυτό κάνω και τα μηνύματα που παίρνω από τους ψηφοφόρους, από τα μέλη της Παράταξης, είναι πέρα για πέρα ενθαρρυντικά και είναι αυτό που μου δίνει δύναμη και με σπρώχνει στο να προχωρήσω στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου».

Οι τοποθετήσεις του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ στο βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top