ΣΕΚ: Απογοήτευση για έγκριση νέας στρατηγικής απασχόλησης αλλοδαπών από τρίτες χώρες από Υπουργικό

ΣΕΚ: Απογοήτευση για έγκριση νέας στρατηγικής απασχόλησης αλλοδαπών από τρίτες χώρες από Υπουργικό

Απαρέσκεια και απογοήτευση εκφράζει η ΣΕΚ για την έγκριση της νέας στρατηγικής απασχόλησης αλλοδαπών εργαζομένων από τρίτες χώρες στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υιοθετώντας πρόταση του Υπουργού Εργασίας Κυριάκου Κούσιου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντεχνίας, η ΣΕΚ διαφωνεί με τη συγκεκριμένη απόφαση γιατί αυτή δεν αποτελεί προϊόν κοινωνικού διαλόγου και διαβούλευσης, ενώ εκφράζει λύπη και οργή γιατί ο Υπουργός Εργασίας «αγνόησε επικίνδυνα και προκλητικά το συνδικαλιστικό κίνημα το οποίο τον κάλεσε αρχές Φεβρουαρίου 2023 να αποφύγει βεβιασμένες ενέργειες στο συγκεκριμένο θέμα».

«Η σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αποτελεί πισώπλατη μαχαίρια στο σώμα του κοινωνικού διαλόγου», αναφέρει η ΣΕΚ στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι η απόφαση είναι μονομερής και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ενώ η υλοποίηση της θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Η απόφαση στερείται και ηθικής τεκμηρίωσης, συνεχίζει η οργάνωση, αφού, όπως αναφέρει, λήφθηκε στην τελευταία συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, «την ώρα που η απερχόμενη κυβέρνηση υποστήριζε πως για άλλα θέματα, όπως η αποκατάσταση της ΑΤΑ, δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση που θα δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση. Για το θέμα των ξένων εργατών από τρίτες χώρες ήδη δέσμευσαν τη νέα κυβέρνηση χωρίς καμία αναστολή».

Η ΣΕΚ καλεί τη νέα κυβέρνηση να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση παραμένοντας συνεπής στις προεκλογικές της διακηρύξεις, οι οποίες διασυνδέουν το συγκεκριμένο θέμα με την ευρύτερη μεταναστευτική πολιτική.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας: Τι σημαίνει και τι αναμένεται μετά από 90 ημέρες – Οι «εκκρεμότητες» του Τραμπ και τα θετικά για την Κύπρο

Συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας: Τι σημαίνει και τι αναμένεται μετά από 90 ημέρες – Οι «εκκρεμότητες» του Τραμπ και τα θετικά για την Κύπρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Κίνα συμφώνησαν για τη μείωση των δασμών σε αγαθά που διακινούνται μεταξύ των δύο χωρών. Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί σημαντική αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, ο οποίος έχει προκαλέσει αναταράξεις επηρεάζοντας τις περισσότερες χώρες.