Εντοπίστηκε νεκρός άντρας μετά από πυρκαγιά στη Λεμεσό - Οι πρώτες ενδείξεις των Αρχών
Νεκρός εντοπίστηκε 27χρονος άνδρας σε οικία στον Ύψωνα, όπου ξέσπασε πυρκαγιά το απόγευμα του Σαββάτου.
«Η (ρωσική) εισβολή συνιστά προσβολή στη συλλογική μας συνείδηση», είπε ο Γκουτέρες, χαρακτηρίζοντας την επέτειο «θλιβερό ορόσημο» για τον λαό της Ουκρανίας αλλά και για ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα.
Η επίσημη μέρα της εισβολής από Ρωσία στην Ουκρανία είναι στις 22 Φεβρουαρίου 2022.
Αναφερόμενος στις πυρηνικές απειλές της Μόσχας, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ είπε: «Ακούσαμε έμμεσες απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων. Η αποκαλούμενη χρήση μη στρατηγικών (ή τακτικών) πυρηνικών όπλων είναι απολύτως απαράδεκτη. Είναι καιρός να απομακρυνθούμε από το χείλος του γκρεμού», τόνισε ο Γκουτέρες.
Επανέλαβε τους φόβους του για κλιμάκωση της σύγκρουσης και συμπλήρωσε ότι όσο περισσότερο συνεχιστούν οι εχθροπραξίες, τόσο πιο δύσκολη θα καταστεί η επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας για τον τερματισμό πολέμου.
Μια βιώσιμη ειρήνη πρέπει να βασίζεται στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Με χαμηλές προσδοκίες το πρώτο τετ α τετ Χριστοδουλίδη - Τατάρ
Τρόμος για ηλικιωμένη στη Λευκωσία - Ληστής μπήκε από το παράθυρο και της επιτέθηκε
Νέα επεισόδια στο Πουρνάρα - Συμπλοκή μεταξύ 150 ατόμων - Τρία άτομα στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις