ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδού το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα – Πότε τίθεται σε εφαρμογή – Χάρτες

Ιδού το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα – Πότε τίθεται σε εφαρμογή – Χάρτες

Στη δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημορκατίας, προχώρησε σήμερα (24/2) το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως του Υπουργείου Εσωτερικών, δύο μέρες μετά τη σχετική έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τη Γνωστοποίηση δημοσίευσης, η εφαρμογή του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα τίθεται σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου 2023, ενώ μέσα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών (4) από την ημερομηνία δημοσίευσης (24/02/2023) του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει, στον Υπουργό Εσωτερικών, αιτιολογημένες ενστάσεις κατά των προνοιών του Σχεδίου.

Στον χάρτη η θέση του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα:

Σημειώνεται ότι, μέχρι και τις 31/08/2023, για τον έλεγχο της ανάπτυξης στις κοινότητες Κάθικα, Πάνω Αρόδων, Κάτω Αρόδων, Ίνειας, Δρούσειας, Φάσλι, Ανδρολύκου και Νέου Χωριού συνεχίζουν να ισχύουν οι εξής Διοικητικές Πράξεις:
• ΑΔΠ/ 642/2010, Νέο Χωριό
• ΑΔΠ/644/2010, Δρούσεια
• ΑΔΠ/ 745/2010, Ίνεια
• ΑΔΠ/641/2010, Πάνω Αρόδες
• ΑΔΠ/643/2010, Κάθικας
• ΑΔΠ/ 117/2008, Ανδρολύκου
• ΑΔΠ/ 1934/1990, Κάτω Αρόδες
• ΚΔΠ/ 356/1990, Κάτω Αρόδες
• ΚΔΠ/ 159/1990, Κάτω Αρόδες
• ΚΔΠ/ 188/1989, Ανδρολύκου, Φάσλι

Επιπρόσθετα, ενημερώνεται το ενδιαφερόμενο κοινό ότι, στις 24/02/2023, για τις κοινότητες Κάθικα, Πάνω Αρόδων, Κάτω Αρόδων, Ίνειας, Δρούσειας, Φάσλι, Ανδρολύκου και Νέου Χωριού έχει επίσης δημοσιευτεί Λευκή Ζώνη (ΚΔΠ 62/2023), με ισχύ μέχρι και τις 31/08/2023.

Σκοπός και βασικά συστατικά στοιχεία

Σύμφωνα, επίσης, με τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο που έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα αποτελεί Σχέδιο Ανάπτυξης και εκπονήθηκε σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας Νόμου (Νόμος).

Στον χάρτη τα διοικητικά όρια του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα:

Γενικά, σκοπός του Τοπικού Σχεδίου είναι η προαγωγή, η προώθηση και ο προγραμματισμός της βιώσιμης ανάπτυξης σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, με τον καθορισμό των χρήσεων γης και των όρων δόμησης για το σύνολο της εδαφικής έκτασης που καλύπτει.

Ως νομικό έγγραφο, το Τοπικό Σχέδιο αποτελεί το εργαλείο ελέγχου και ρύθμισης της ανάπτυξης για την περιοχή που καλύπτει και με την θεσμοθέτησή του (δημοσίευση) οι πολεοδομικές του ρυθμίσεις καθίστανται δεσμευτικές.

Ο Χάρτης Λευκής Ζώνης Ακάμα:

Το Τοπικό Σχέδιο αποτελείται από τρία βασικά συστατικά στοιχεία:
• το κείμενο πολιτικής, στο οποίο περιγράφεται η χωροθετική πολιτική ανάπτυξης, ανά θεματική ενότητα
• το Σχέδιο Χρήση Γης, που προσδιορίζει τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης ή/και δραστηριότητες, σε κτηματική βάση και
• το Σχέδιο Πολεοδομικές Ζώνες, που προδιαγράφει τους όρους δόμησης για κάθε επιτρεπόμενη χρήση γης.

Επιπρόσθετα, μεταξύ άλλων, η δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα καθορίζει ένα συγκεκριμένο χωροθετικό πλαίσιο, ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής των Κοινοτήτων του Ακάμα, με στόχο τόσο την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης των κοινοτήτων, όσο και τη διατήρηση, προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής.

Διαβάστε εδώ αυτούσιο το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα.

Για πληροφορίες:
• Τοπικό Σχέδιο Ακάμα: 22408186
• Τεχνική Υποστήριξη για υποβολή ενστάσεων: 22409500

Σφίγγα ο Χριστοδουλίδης για τους διορισμούς - Αποφάσεις το Σαββατοκύριακο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top