Ουκρανία: Η στιγμή που βρέχει βόμβες θερμίτη - έγκλημα πολέμου από τη Ρωσία

Ουκρανία: Η στιγμή που βρέχει βόμβες θερμίτη - έγκλημα πολέμου από τη Ρωσία

Τον γύρο των social media κάνει ένα βίντεο που δείχνει ότι την Ρωσία να «χτυπά» πόλη της Ουκρανία με βόμβες θερμίτη. Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους τέτοιων όπλων, σημειώνοντας πως χρησιμοποιούνται για «τυφλά χτυπήματα».

Το βίντεο με τις βόμβες θερμίτη – σύμφωνα με την express.co.uk – είναι από την πόλη Βουχλεντάρ (Vuhledar), περίπου 100 χλμ. βόρεια της Μπαχμούτ. Πρόκειται για πόλη «κλειδί» ανατολικά της Ουκρανίας, που πολιορκεί από την έναρξη του πολέμου η Ρωσία.

Στο βίντεο φαίνεται η Μόσχα να χρησιμοποιεί βόμβες θερμίτη, προκειμένου να καταφέρει να πάρει τον έλεγχο της πόλης. «Σταγόνες λευκού χρώματος» παρατηρήθηκαν πάνω από το χωριό Ozerne και μάλιστα το κατέγραψαν και πλάνα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ο Ουκρανός βουλευτής Roman Hryshchuk μοιράστηκε πλάνα από τη «βροχή» θερμίτη στα social media.

Δείτε το βίντεο:

 

Σημειώνεται ότι ο θερμίτης είναι ένα μείγμα μεταλλικής δύναμης και οξειδίου του μετάλλου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή βομβών και καίγεται σε θερμοκρασία άνω των 2.400C. Είναι μάλιστα τόσο καυτό που μπορεί να κάψει το ατσάλι και το σκυρόδεμα.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους αυτών των όπλων – λένε ότι πρόκειται για μια από τις πιο «σκληρές» τακτικές της Ρωσίας, καθώς τα όπλα θερμίτη μπορούν να προκαλέσουν «άμεσο και δια βίου ανθρώπινο πόνο».

Οι βόμβες θερμίτη μπορούν να εκτοξευθούν από επίγειους εκτοξευτές πυραύλων. Είναι όπλα αδιάκριτα που πλήττουν μεγάλες περιοχές και όχι ακριβείς στόχους.

Παρόμοιες αναφορές υποστήριζαν ότι η Ρωσία χρησιμοποιούσε βόμβες θερμίτη τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: newsit.gr, Με πληροφορίες από express.co.uk 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Γιώργος Βασιλείου πέρασε στην ιστορία – Με τις πρέπουσες τιμές η κηδεία του πρώην ΠτΔ

Ο Γιώργος Βασιλείου πέρασε στην ιστορία – Με τις πρέπουσες τιμές η κηδεία του πρώην ΠτΔ

Η Κύπρος αποχαιρέτησε σήμερα έναν πολιτικό που σφράγισε με την παρουσία του τη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, με την Πολιτεία και τον λαό να αποτίουν φόρο τιμής στον άνθρωπο των μεταρρυθμίσεων και του εκσυγχρονισμού. Το ThemaOnline κατέγραψε λεπτό προς λεπτό την τελετή, τις αφίξεις των επισήμων και το κλίμα από τον χώρο της κηδείας.

BEST OF TOTHEMAONLINE