ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο ατυχήματος για τον θάνατο της 28χρονης - Εξέταση Ματσάκη στα ρούχα της Lesya και του υπόπτου

Ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο ατυχήματος για τον θάνατο της 28χρονης - Εξέταση Ματσάκη στα ρούχα της Lesya και του υπόπτου

Ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο ατυχήματος, για τον θάνατο της 28χρονης Lesya Bykova από την Ουκρανία, η οποία βρέθηκε νεκρή στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού, το προηγούμενο Σάββατο 11 Μαρτίου, με βασικό ύποπτο τον 31χρονο σύντροφο της.

Μετά και την διενέργεια δεύτερης νεκροτομής στη σορό της 28χρονης, κάτι που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του 31χρονου υπόπτου και η οποία διενεργήθηκε από την Ελληνίδα ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιοπούλου, οι Αρχές αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Αναμένεται λοιπόν να ληφθούν τα αποτελέσματα των εξειδικευμένων εργαστηριακών εξετάσεων για να εκδώσει το πόρισμα της η κα. Σπηλιοπούλου.

Εξέταση των ρούχων από Ματσάκη 

Αναμένεται σήμερα το μεσημέρι (17/03), να γίνει εξέταση στα ρούχα, τόσο της 28χρονης, όσο και του υπόπτου από τον ιατροδικαστή Μάριο Ματσάκη, ο οποίος αργότερα θα δώσει και το τελικό του πόρισμα. 

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, o ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, ανέφερε ότι ο ίδιος ζητούσε εδώ και μέρες την συγκεκομμένη εξέταση και όπως τόνισε, θα είναι σε θέση να δώσει το δικό του, τελικό πόρισμα.

«Δεν αναμένω να είναι διαφορετικό από το προκαταρκτικό, αλλά θα είναι πιο σωστό να το δώσω στην τελική του μορφή μετά την εξέταση των ρούχων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ματσάκης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πρώτο πόρισμα του κ. Ματσάκη, δεν βρέθηκε εύρημα στραγγαλισμού, δηλώνοντας ότι: «τα ευρήματα τα δικά μου συνάδουν με το ιστορικό που έδωσε ο ύποπτος»

Τα ευρήματα της πρώτης νεκροτομής

Σύμφωνα με τα ευρήματα της πρώτης νενομισμένης νεκροτομής επί της σορού της 28χρονης, την οποία διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Λευκωσίας και η οποία διήρκησε έξι ώρες, κατέδειξε πως φέρει κάταγμα σε σημείο του υοειδούς οστού, το οποίο παρατηρείται σε περιπτώσεις στραγγαλισμού.

Επίσης στη σορό της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκαν εξωτερικές σωματικές κακώσεις οι οποίες δημιουργούν υποψία για σεξουαλική κακοποίηση καθώς και επιπρόσθετες εξωτερικές κακώσεις οι οποίες δεν προκύπτουν από πτώση από ύψος.΄

Οι ισχυρισμοί του 31χρονου

Ο ύποπτος αρνείται οποιαδήποτε ενοχή στην υπόθεση αν και επιβεβαιώνει, με την κατάθεσή του, ότι νωρίτερα βρισκόταν με το θύμα προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για ατύχημα στην προσπάθεια της άτυχης κοπέλας να αυτοφωτογραφηθεί με φόντο την Πέτρα του Ρωμιού.

Η ιστορία της άτυχης 28χρονης

Η 28χρονη γνωρίστηκε μέσω social media πριν από περίπου ενάμιση μήνα στην με τον 31χρονο, ρωσικής καταγωγής, που έχει συλληφθεί από τις Αρχές ως ύποπτος για τον τραγικό της θάνατο.

Η 28χρονη Ουκρανή βρισκόταν στην Κύπρο από τις αρχές Ιανουαρίου, μετά από σχετική άδεια παραμονής που είχε ζητήσει και είχε λάβει την περίοδο που ζούσε στο Κίεβο, το οποίο και εγκατέλειψε, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Στην Κύπρο ζούσε ήδη η μητέρα της, την οποία και επισκέφτηκε. Οι δυο γυναίκες ζούσαν μαζί στην Πάφο, ενώ τις τελευταίες 15 μέρες η νεαρή γυναίκα ήταν μόνη, καθώς η μητέρα της έπρεπε να ταξιδέψει στην Ουκρανία.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 08:00 το πρωί της 11ης Μαρτίου, η Αστυνομία έλαβε τηλεφώνημα από 31χρονο κάτοικο Πάφου, ο οποίος φέρεται να ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν στην Πέτρα του Ρωμιού, με φίλη του, αυτή πλησίασε στο χείλος του γκρεμού, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στο κενό.

Μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν στη σκηνή την οποία απέκλεισαν, ενώ για την ανάσυρση της σορού της γυναίκας, κλήθηκαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας. Όπως διαπιστώθηκε η σορός ανήκει στην Lesia Bykova, 28 ετών από την Ουκρανία, κάτοικο Πάφου.

Στη σκηνή διενεργήθηκαν εξετάσεις από την Αστυνομία, καθώς και αυτοψία από ιατροδικαστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top