ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση Μεταξά- Αστυνομία: Η ελλιπής διερεύνηση, το μαρτυρικό υλικό που έλειπε και η περιβόητη πειθαρχική έρευνα

Υπόθεση Μεταξά- Αστυνομία: Η ελλιπής διερεύνηση, το μαρτυρικό υλικό που έλειπε και η περιβόητη πειθαρχική έρευνα

Κατά πόσο μπορεί η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνηση Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΔΙΠΑ) να υποδεικνύει στον Αρχηγό της Αστυνομίας να γίνονται πειθαρχικές έρευνες διερωτάται ο Πρόεδρος Κλάδου Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκος Λοϊζίδης, αναφερόμενος στην πολύκροτη υπόθεση Μεταξά.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», τόνισε πως ότι όσα θα αναφέρει για τις τριμελείς επιτροπές ή τις πειθαρχικές υποθέσεις ενώπιον αυτών, είναι γενικές ούτως ώστε να μην υπάρχει θέμα με παρέμβαση στις διαδικασίες.

Μεταξύ άλλων δήλωσε πως «έγινε ελλιπής διερεύνηση που σταμάτησε σε κάποιες υποθέσεις, δεν προχώρησε στα ψηλά δώματα της ηγεσίας της Δύναμης, ενώ έλειπε μαρτυρικό υλικό».

Παράλληλα, απόρησε πως γίνεται να διατάζει κανείς πειθαρχική έρευνα όταν είναι μάρτυρας κατηγορίας ο ίδιος, ενώ πως μπορεί να είναι μάρτυρας κατηγορίας κάποιος που ήταν πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην Αρχηγός της Αστυνομίας και έφυγαν από τη θέση τους για αυτόν τον λόγο.

«Όλα αυτά τα ερωτήματα είναι φιλολογικά. Να είναι πολύ προσεκτικοί αυτοί που προσπαθούν να επιρρίψουν ευθύνες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Υπάρχουν νόμοι και Ανώτατα Δικαστήρια και υπάρχουν γεγονότα που έγιναν και θα βγουν στο φως, όχι για αυτή την υπόθεση αλλά γενικά» προειδοποίησε ο Νίκος Λοϊζίδης.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν συσταθεί δύο επιτροπές, μία τριμελής (που αποτελείται από ανώτερο αξιωματικό της Δύναμης και δύο μέλη της νομική υπηρεσίας) που εξετάζει πειθαρχικές ευθύνες για 14 αστυνομικούς και η άλλη μία επιτροπή για ανώτερο αξιωματικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες Πέμπτη 16/3 ήταν η πρώτη ακρόασης σε Επιτροπή και πήρε αναβολή για τον Ιούλιο καθώς τέθηκαν ανησυχίες από για ελλιπές ανακριτικό υλικό.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top