ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Μεγαλώνει την διαφορά ο Κιλιτσντάρογλου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Τουρκία: Μεγαλώνει την διαφορά ο Κιλιτσντάρογλου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Η Cumhuriyet δημοσιεύει αποτελέσματα δημοσκόπησης, σύμφωνα με τα οποία ο υποψήφιος της «συμμαχίας για το έθνος» και πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αύξησε τη διαφορά του από τον νυν πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διεξήχθη από την εταιρεία ORC Araştırma κατά την περίοδο 11-15 Μαρτίου 2023 σε δείγμα 4,540 ερωτηθέντων σε 42 επαρχίες με τη μέθοδο της προσωπικής συνέντευξης, φέρουν τον Κιλιτσντάργλου να προηγείται με 53,1% έναντι 42,3% του Έρντογαν. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο πρόεδρος του Πατριωτικού Κόμματος (Memleket Partisi) Μουχαρέμ Ιντζέ με 3,1% και ακολουθεί ο Σινάν Ογάν της «συμμαχίας των προγόνων» με 1.5%.

Σε ό,τι αφορά τις βουλευτικές εκλογές, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) έρχεται πρώτο με 28.3% και ακολουθεί το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με 28.1%.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Καλό Κόμμα (İYİ Parti) με 11,7% και ακολουθούν το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) με 9,3%, το Kόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) με 6.3%, το Κόμμα του Μέλλοντος (Gelecek Parti) με 2,5%, το Πατριωτικό Κόμμα (Μemleket Partisi) με 2,3%, το Κόμμα Δημοκρατίας και Ανάπτυξης (DEVA) με 2%, το Κόμμα Μεγάλης Ενότητας (Βüyük Birlik Partisi) με 1,6% το Κόμμα της Νίκης (Zafer Partisi) με 1,5%, το Τουρκικό Εργατικό Κόμμα (TİP) με 1,5%, το Κόμμα Αλλαγής στην Τουρκία (Türkiye Değişim Partisi) με 1,3% και το Κόμμα της Νέας Ευημερίας (Yeniden Refah Partisi) με 1,2%.

ΠΗΓΗ: Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού Τύπου-ΓΤΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top