ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλος ο αριθμός: 35.000 οι μονογονεϊκές οικογένειες στην Κύπρο - «Φτώχια και κοινωνικός αποκλεισμός - Δυσλειτουργία του Πρόνοιας»

Μεγάλος ο αριθμός: 35.000 οι μονογονεϊκές οικογένειες στην Κύπρο - «Φτώχια και κοινωνικός αποκλεισμός - Δυσλειτουργία του Πρόνοιας»

Σήμερα είναι η μέρα που αφορά εκατομμύρια γονείς. Η 21 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Μέρα Μονογονεικής Οικογένεια.

Μια μέρα αφιερωμένη σε όλους τους μονογονείς που αγωνίζονται μόνοι τους για την ανατροφή των παιδιών τους, και ένα καλύτερο μέλλον.

Στις μέρες μας οι μονογονεϊκές οικογένειες , είναι ένα και όλο πιο σύνηθες φαινόμενο. Στην Κύπρο, σύμφωνα με την Αργεντούλα Ιωάννου, πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων υπάρχουν γύρω στις 35.000 μονογονικές οικογένειες «Είναι μεγάλος αριθμός για να έχουμε εικόνα του εύρους των ανθρώπων που επηρεάζονται»

Με αφορμή την Παγκόσμια μέρα Μονογονεϊκής Οικογένεια, η κ.Ιωάννου μίλησε στο ThemaOnline για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις προσπάθειες με την νέα κυβέρνηση.

«Ενώ η μονογονεϊκή οικογένεια όλο ένα και αυξάνεται ως νέα δομή οικογένειας, εντούτοις παρατηρούμε ότι αυτή η νέα μορφή οικογένειας δεν έχει πάρει την θέση της στους θεσμούς, δεν έχει αναγνωριστείς στις κοινωνικές και κρατικές δομές με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν οι μονογονεϊκές οικογένειες πάρα πολλά προβλήματα και αντιξοότητες γιατί ακριβώς η ζωή τους δεν μπορεί να προσαρμοστεί στον τρόπο λειτουργίας των θεσμών. Μεγάλο πρόβλημα παραμένει η φτώχια και ο κοινωνικός αποκλεισμός που αντιμετωπίζουν οι Μονογονεϊκές οικογένειες. Επειδή υπάρχει μια τεράστια έλλειψη κοινωνικών κρατικών πολιτικών, δεν υπάρχει η δυνατότητα εύκολης ένταξης στην εργασία, ούτε και η αναγκαία επιδοματική στήριξη της μονογονεϊκής οικογένειας».

Η κ.Ιωαννου αναφέρθηκε στις ελπίδες των μονογονιών σε νέες συζητήσεις με τη νέα κυβέρνηση , αναφέροντας:

«Ελπίζουμε ότι η νέα κυβέρνηση θα συνυπολογίσει στα πλαίσια των κοινωνικών της πολιτικών , αυτή την τεράστια ομάδα του πληθυσμού και θα αναπτύξει τις αναγκαίες πολιτικές για να βελτίωση την ζωή αυτών των οικογενειών και των παιδιών που υποφέρουν.

Αναμένοντας και τη συνάντηση μας με τη νέα Υφυπουργό Πρόνοιας , και την Επίτροπο Ισότητας , προσδοκούμε ότι θα καταφέρουμε να εντάξουμε στις κοινωνικές πολιτικές του κράτους, πολιτικές οι οποίες να συμβάλουν στη βελτίωση των όρων ζωής της μονογονεϊκής οικογένειας στην Κύπρο.

Έχουμε ραντεβού την Παρασκευή για να συζητήσουμε τις πολιτικές του Εθνικού στρατηγικού σχεδίου Ισότητας που αφορούν τις ευάλωτες ομάδες γυναικών και αναμένουμε συνάντηση με την υφυπουργό εντός των επόμενων 2 βδομάδων ενόψει του ότι οι Υπηρεσίες κοινωνικής Ευημερίας- Πρόνοιας , βρίσκονται σε μια τεράστια δυσλειτουργία και αυτό το οποίο χρειάζεται να γίνει για να στηριχθούν οι μονογονεϊκές οικογένειες , είναι η αναδιοργάνωση τους.

Θα υποβάλλουμε τα υπομνήματα μας για πολλοστή φορά, όπως πράτταμε και με την προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς να είχαμε πετύχει κάποια πρόοδο, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουμε να επιδράσουμε και να πείσουμε την νέα κυβέρνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζητά στοιχεία για ΜΕΔ και πωλήσεις δανείων σε εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων η Βουλή – Απέστειλε επιστολή στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Έχεις οφειλές για ηλεκτρικό ρεύμα και θες να αλλάξεις προμηθευτή; Δεν θα μπορείς να το πράξεις, εάν δεν τις εξοφλήσεις πρώτα

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top