Σχεδόν στις εννέα χιλιάδες ανήλθαν οι σεισμόπληκτοι από την Τουρκία στα κατεχόμενα

Σχεδόν στις εννέα χιλιάδες ανήλθαν οι σεισμόπληκτοι από την Τουρκία στα κατεχόμενα

Οι σεισμόπληκτοι από την Τουρκία που έφτασαν στα κατεχόμενα είναι, σύμφωνα με «επίσημα» στοιχεία, 8.686, δήλωσε ο πρόεδρος της συντεχνίας Τουρκοκύπριων «δημοσίων» υπαλλήλων (KTAMS), Γκουβέν Μπενγκιχάν,

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σε αριθμούς ανά Νομό προέλευσης ως εξής: από το Χατάι στα κατεχόμενα ήρθαν 5.538 άτομα, από το Αντίγιαμαν 1.045, από τα Άδανα 156, από το Ντιγιάρμπακιρ 62, από το Γκαζίαντεπ 407 από το Καχραμάνμαρας 1117, από το Κιλίς 5, από την Μαλάτια 216, από την Οσμανίγιε 57 και από την Σανλίουρφα 63.

Πρόκειται για 4.906 γυναίκες, 3.780 άντρες, ενώ η ηλικιακή κατανομή έχει ως εξής:

Ηλικία 0-2 3-5 6-10 11-13 14-17 18-30 31-45 46-64 65+

Άτομα 378 408 670 441 849 1831 1697 1295 842

Η εγκατάσταση τους ανά «διοικητική περιοχή» έχει ως ακολούθως:

Λευκωσία 3.968

Αμμόχωστος 1.355

Κερύνεια 2.209

Μόρφου 681

Τρίκωμο 256

Λεύκα 197

Εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο για τις εκλογές στην Τουρκία

Ο τ/κ Τύπος γράφει επίσης ότι oι Τούρκοι πολίτες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Εκλογέων Εξωτερικού ή που θέλουν να επικαιροποιήσουν το εκλογικό τους μητρώο θα πρέπει να απευθυνθούν στις «αντιπροσωπείες» της Τουρκίας εντός της καθορισμένης προθεσμίας και να δηλώσουν τη διεύθυνσή τους, εάν θέλουν να ψηφίσουν στις κάλπες που θα στηθούν στις «αντιπροσωπείες» ή σε «τελωνειακές πύλες».

Οι Τούρκοι πολίτες που διαμένουν στα κατεχόμενα θα πρέπει να υποβάλουν αυτοπροσώπως αίτηση στην «πρεσβεία» της Τουρκίας στη Λευκωσία ή στο «γενικό προξενείο» Αμμοχώστου μέχρι τις 2 Απριλίου στις 17.00.

Για το σκοπό αυτό, οι «αντιπροσωπείες» θα παραμείνουν ανοιχτές τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα. Οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα, διαβατήριο ή άδεια οδήγησης, ενώ για την αλλαγή διεύθυνσης δεν απαιτείται ραντεβού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο επίκεντρο οι συγκλίσεις - Τι ετοιμάζουν τα Ηνωμένα Έθνη για τον Σεπτέμβριο

Κυπριακό: Στο επίκεντρο οι συγκλίσεις - Τι ετοιμάζουν τα Ηνωμένα Έθνη για τον Σεπτέμβριο

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στην πορεία του Κυπριακού, καθώς η προγραμματισμένη για τις 2 Σεπτεμβρίου συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα, λόγω της τραγωδίας που σημειώθηκε ανοικτά της Κερύνειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE