ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: «Θα επωμισθώ την αντιδημοφιλία για το γενικό συμφέρον της χώρας»

Μακρόν: «Θα επωμισθώ την αντιδημοφιλία για το γενικό συμφέρον της χώρας»

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε έτοιμος «να επωμισθεί την αντιδημοφιλία» για να θέσει σε ισχύ την επίμαχη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, εκφράζοντας και πάλι την εμπιστοσύνη του προς την πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπορν κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στα δίκτυα TF1 και France 2.

«Εγώ δεν επιδιώκω την επανεκλογή μου (...), αλλά ανάμεσα στις βραχυπρόθεσμες δημοσκοπήσεις και το γενικό συμφέρον της χώρας, επιλέγω το γενικό συμφέρον της χώρας», είπε ο Πρόεδρος της Γαλλίας προσθέτοντας ότι «αν πρέπει να επωμισθώ σήμερα την αντιδημοφιλία, θα την επωμισθώ».

Η Ελιζαμπέτ Μπορν «έχει την εμπιστοσύνη μου στην ηγεσία αυτής της κυβερνητικής ομάδας», είπε απευθύνοντας έκκληση για την «διεύρυνση της (κυβερνητικής) πλειοψηφίας».

Χαρακτήρισε επίσης απαραίτητη την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.

Εξάλλου, επέμεινε, παρά την γενική δυσαρέσκεια ότι η επίμαχη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος πρέπει να εφαρμοσθεί «πριν από το τέλος του έτους» και δηλώνει έτοιμος «να επωμισθεί την αντιδημοφιλία του».

Επανέλαβε ότι η μεταρρύθμιση είναι «αναγκαία» και ότι δεν την πραγματοποιεί «επειδή του αρέσει».

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος απέκλεισε χθες το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησής του, διάλυσης του κοινοβουλίου ή δημοψηφίσματος καταδίκασε επίσης τον «κυνισμό» ορισμένων μεγάλων εταιρειών που έχουν καταγράψει σημαντικά κατ' εξαίρεσιν κέρδη που τους επιτρέπουν να επαναγοράσουν τις δικές τους μετοχές στο χρηματιστήριο και τους ζήτησε μία «κατ' εξαίρεσιν συμβολή» ώστε «οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να επωφεληθούν» από τα χρήματα αυτά.

Πρόσθεσε δε ότι θα ζητήσει από την κυβέρνηση θα επεξεργασθεί μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Κάνει πίσω ο Φαίδωνος - Αποσύρει το ενδιαφέρον του για τη θέση αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ

Υπόθεση Τρεμιθούσας: Οργισμένη η κόρη του 75χρονου για την απόφαση Δικαστηρίου - «Πήρε κάθε χάπι στο σπίτι και κατανάλωσε αλκοόλ» 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top