Άφησε τα κλειδιά στη μίζα της μηχανής και της έκλεψαν το όχημα στη Λακατάμια

Άφησε τα κλειδιά στη μίζα της μηχανής και της έκλεψαν το όχημα στη Λακατάμια

Νέα υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου, το οποίο είχε αφεθεί σταθμευμένο με τα κλειδιά στη μίζα της μηχανής, διερευνά η Αστυνομία. Την υπόθεση κλοπής διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Λακατάμιας.

Σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλε η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου, το αυτοκίνητο, αξίας 2,000 ευρώ, κλάπηκε γύρω στις 7.15 χθες το βράδυ, ενώ βρισκόταν σταθμευμένο εξωτερικά κατοικίας, στην περιοχή Λακατάμιας. Το όχημα είχε αφεθεί στο σημείο, με τα κλειδιά στη μίζα της μηχανής.

Η Αστυνομία, για σκοπούς πρόληψης παρόμοιων περιστατικών κλοπής, απευθύνει συστάσεις προς το κοινό, ιδιοκτήτες και υπεύθυνους οδηγούς οχημάτων, όπως με τη στάθμευση του οχήματός τους, ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης στάσης, να αφαιρούνται τα κλειδιά, να κλείνονται πλήρως τα τζάμια, και να κλειδώνεται το όχημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η μη λήψη προστατευτικών μέτρων ασφαλείας και φύλαξης των κλειδιών και του ιδίου του οχήματος, συνιστά παράβαση, ιδιαίτερα στην περίπτωση όπου ως αποτέλεσμα της αμελούς φύλαξης του οχήματος, άλλο πρόσωπο παράνομα αποκτά κατοχή και παράνομα οδηγεί το όχημα.

Περιστατικά κλοπής αυτοκινήτων παρατηρούνται ανά τακτά διαστήματα, συχνά λόγω της μη ασφαλούς φύλαξης του οχήματος ή και των κλειδιών του. Ενδεικτικά, παρατίθεται πιο κάτω σειρά μέτρων προστασίας που προτρέπονται οι οδηγοί οχημάτων να λαμβάνουν:

  1. Δεν αφήνουμε το αυτοκίνητο μας σε λειτουργία και ουδέποτε αφήνουμε τα κλειδιά στη μίζα ή μέσα στο αυτοκίνητο. Ακόμα και αν πρόκειται να λείψουμε έστω και για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για κάποια επίσκεψη μας σε κατάστημα, γραφείο ή άλλο χώρο, κλειδώνουμε το αυτοκίνητό μας και έχουμε τα κλειδιά στην κατοχή μας
  2. Κλειδώνουμε πάντοτε τις πόρτες και ανεβάζουμε πλήρως τα παράθυρα, ακόμα και αν το αυτοκίνητό μας είναι σταθμευμένο μπροστά από το σπίτι μας ή σε άλλο σημείο που θεωρούμε ασφαλές
  3. Δεν αφήνουμε τα κλειδιά του αυτοκινήτου μας εκτεθειμένα σε περίοπτα σημεία ή σε σημεία που μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο στο σπίτι μας, στον χώρο εργασίας μας ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο επισκεπτόμαστε
  4. Σταθμεύουμε πάντοτε το αυτοκίνητο μας σε σημεία όπου υπάρχει αρκετός οδικός φωτισμός και κατά προτίμηση σε επιτηρούμενους χώρους στάθμευσης οχημάτων. Τα σκοτεινά ή απόμερα σημεία καθιστούν ευκολότερο το έργο των κλεφτών
  5. Τέλος, συστήνεται η τοποθέτηση αντικλεπτικού συστήματος συναγερμού στο αυτοκίνητό μας

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλλα, θα έχει σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου κατόπιν πρόσκλησης του Ιταλού ομολόγου του. Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλίες στην ιταλική πρωτεύουσα με την Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά το πέρας των οποίων οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν την πρόθεση των χωρών τους να ξεκινήσουν συζητήσεις για την κατάρτιση ενός κοινού εγγράφου εταιρικής σχέσης, για την αντιμετώπιση σειράς κοινών προτεραιοτήτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE