Έκοψε τέσσερα δάχτυλα σε εργατικό ατύχημα - Αποσύρθηκε από την αγορά επικίνδυνος δίσκος κοπής

Έκοψε τέσσερα δάχτυλα σε εργατικό ατύχημα - Αποσύρθηκε από την αγορά επικίνδυνος δίσκος κοπής

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας ανακοίνωσε ότι διερευνώντας ατύχημα κατά το οποίο εργαζόμενος έκοψε τέσσερα δάχτυλά του, εντόπισε στην κυπριακή αγορά επικίνδυνο δίσκο κοπής. Προσθέτει ότι έχουν ληφθεί μέτρα σε συνεργασία με τον εισαγωγέα για απόσυρση όλων των προϊόντων από τα ράφια και προειδοποιεί εργοδότες, αυτοεργοδοτούμενα πρόσωπα και καταναλωτές για τον σοβαρό κίνδυνο.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, αναφέρεται ότι το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας έχει διερευνήσει ατύχημα που σχετίζεται με συγκεκριμένο δίσκο κοπής, διαμέτρου: 115mm, μάρκας iNGCO, με εμπορική ονομασία TCT Saw Blade και μοντέλο TSB111555. Διευκρινίζει ότι το προϊόν τοποθετήθηκε σε γωνιακό τριβέα και χρησιμοποιήθηκε ως κυκλικό πριόνι χειρός χωρίς τις κατάλληλες προστασίες και προστατευτικές διατάξεις και ως αποτέλεσμα εργαζόμενος έχασε τον έλεγχο του εργαλείου, με αποτέλεσμα να κόψει τέσσερα δάχτυλά του.

Διευκρινίζει ότι το προϊόν μπορεί να τοποθετηθεί σε γωνιακό τριβέα (σμιρίλιο) φορητού τύπου και ως εκ τούτου θα μπορούσε, αντίθετα στη χρήση για την οποία προορίζεται, ο γωνιακός τριβέας να χρησιμοποιηθεί ως δισκοπρίονο χειρός, χωρίς την κατάλληλη προστασία και προστατευτικές διατάξεις. Κατά συνέπεια, αυτό πιθανόν να προκαλέσει «κλώτσημα» ή απώλεια του ελέγχου του εργαλείου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του χρήστη. Σημειώνει ότι η ανακοίνωση αφορά μόνο δίσκους κοπής που παράτυπα εφαρμόζονται σε γωνιακά τριβεία φορητού τύπου.

Επιπλέον το Τμήμα προσθέτει ότι το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της Οδηγίας για τα Μηχανήματα, ούτε με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN 60745-2-3 και καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που κατέχει το πιο πάνω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσει και να το απορρίψει με ασφάλεια.

Τέλος το Τμήμα αναφέρει ότι παρόμοιου είδους επικίνδυνα προϊόντα εντοπίστηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα στοιχεία τους έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX), για τα οποία το ΤΕΕ έχει εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις, οι οποίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κατέθεσε για το «Κράτος Μαφία» ο ΠτΔ: «Δεν έχω κάτι να πω. Ό,τι ρωτήθηκα απάντησα»

Κατέθεσε για το «Κράτος Μαφία» ο ΠτΔ: «Δεν έχω κάτι να πω. Ό,τι ρωτήθηκα απάντησα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσήλθε το πρωί της Πέμπτης στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, στη Λευκωσία, προκειμένου να καταθέσει σχετικά με τα όσα αναφέρονται για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο βιβλίο του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη, «Κράτος Μαφία».

BEST OF TOTHEMAONLINE