ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΣΑΚ: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς να επιλυθούν»

ΟΣΑΚ: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς να επιλυθούν»

Τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι πολίτες/ασθενείς αυτή τη στιγμή είναι πολλά και σοβαρά, αφορούν στρεβλώσεις οι οποίες δεν σχετίζονται με τη νομοθεσία του ΓεΣΥ και πρέπει να επιλυθούν χωρίς οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών (ΟΣΑΚ).

Η Ομοσπονδία θέτει τους Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Υπουργό Υγείας προ των ευθυνών τους τονίζοντας ότι προτεραιότητά τους πρέπει να είναι η επίλυση των πρακτικών προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στην προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν υπηρεσίες υγείας.

Παράλληλα θέτει και τα κοινοβουλευτικά κόμματα προ των ευθυνών τους σημειώνοντας ότι η κατάθεση προτάσεων οι οποίες θα οδηγήσουν σε ατέρμονες συζητήσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα τα προβλήματα των ασθενών να περάσουν σε δεύτερη μοίρα, χάριν λαϊκισμού και εντυπώσεων σε κάποιες περιπτώσεις, πρέπει να αποφευχθούν.

Όπως αναφέρεται, αυτό που πρέπει να απασχολήσει Κυβέρνηση, Βουλή και ΟΑΥ αυτή τη στιγμή είναι η διόρθωση των στρεβλώσεων που έχουν δημιουργηθεί και αφορούν την εξυπηρέτηση των ασθενών, την πρόσβαση τους σε υπηρεσίες και φάρμακα, την αντιμετώπιση των λιστών αναμονής σε διάφορες ιατρικές ειδικότητες και την ενδυνάμωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων τα οποία δεν έχουν ακόμα καταφέρει να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά στο πλαίσιο του ΓεΣΥ ώστε να προσελκύσουν ασθενείς.

«Η επιστροφή πολιτών στα δημόσια νοσηλευτήρια και προς όφελος του ΟΚΥπΥ θα είναι αλλά και προς όφελος του ΓεΣΥ γενικότερα καθώς αρκετές από τις λίστες αναμονής οι οποίες σήμερα υπάρχουν σε ιδιώτες γιατρούς θα μειωθούν και έτσι θα διευκολυνθεί η πρόσβαση ασθενών στις υπηρεσίες που χρειάζονται την ώρα κατά την οποία τις χρειάζονται και χωρίς πολλούς μήνες αναμονής. Η διόρθωση λανθασμένων αποφάσεων οι οποίες λήφθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια από τον ΟΑΥ, επίσης πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα αυτή τη στιγμή προς όφελος των ασθενών», προστίθεται.

Η ΟΣΑΚ αναφέρει πως έχει ενημερωθεί για την κατάθεση δύο προτάσεων νόμου οι οποίες αφορούν σοβαρά μεν αλλά δευτερευούσης σημασίας δε ζητήματα για τους ασθενείς. Παράλληλα, προσθέτει ότι δημοσιεύματα φέρνουν στο φως ζητήματα τα οποία στο παρελθόν έχουν συζητηθεί πάρα πολλές φορές και οι αποφάσεις που λήφθηκαν, είχαν ως επίκεντρο την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Σημειώνει ότι «τα προηγούμενα δύο χρόνια δυστυχώς, η προσοχή αλλά και ο δημόσιος διάλογος αναλώθηκαν σε θέματα τα οποία ήταν μεν σοβαρά, δε σχετίζονταν δε με τους ασθενείς και τον τρόπο εξασφάλισης ποιοτικών υπηρεσιών υγείας. Γι’ αυτό εκφράζουμε την ανησυχία μας αφού παρατηρούμε ότι και τώρα στήνεται παρόμοιο σκηνικό. Για αυτό και ως οργανωμένοι ασθενείς κρούουμε για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top