ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ανασύρθηκε τέταρτη σορός στα ερείπια κτιρίου στη Μασσαλία

Γαλλία: Ανασύρθηκε τέταρτη σορός στα ερείπια κτιρίου στη Μασσαλία

Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν τη Δευτέρα ένα τέταρτο πτώμα από τα ερείπια ενός κτιρίου που κατέρρευσε στη Μασσαλία, σύμφωνα με τον Υπουργό Στέγασης. Οι έρευνες συνεχίζονται για ανεύρεση 4 ανθρώπων που αγνοούνται.

Περισσότερες από 24 ώρες μετά την ύποπτη έκρηξη στο κτίριο, όταν οι κάτοικοι ανέφεραν μια έντονη μυρωδιά αερίου, δεκάδες μέλη του προσωπικού της πολιτικής άμυνας και σκυλιά-ανιχνευτές εργάζονται στα συντρίμμια καθώς η φωτιά εξακολουθούσε να σιγοκαίει.

«Βρέθηκαν τέσσερα πτώματα», δήλωσε ο Υπουργός Στέγασης Ολιβιέ Κλάιν, από τον τόπο της τραγωδίας.

Ο αντιδήμαρχος της πόλης Γιανίκ Οχανσιάν είπε ότι οι διασώστες εξακολουθούν να έχουν ελπίδες για επιζώντες.

Για μάχη ενάντια στο χρόνο έκανε λόγο ο Λιονέλ Ματιέ, διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Την Κυριακή, πριν από τον εντοπισμό των σορών, ο τοπικός εισαγγελέας Ντόμινικ Λορένς είπε στους δημοσιογράφους ότι οκτώ άτομα αγνοούνται.

Πέντε άτομα σε ένα γειτονικό κτίριο τραυματίστηκαν ελαφρά από την έκρηξη και την κατάρρευση, που σημειώθηκε γύρω στο μεσημέρι της Κυριακής.

Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, αλλά οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ήταν αποτέλεσμα διαρροής αερίου.

Ένα κτίριο δίπλα στην κατεστραμμένη ιδιοκτησία κατέρρευσε αλλά ευτυχώς οι διασώστες δεν διέτρεξαν κίνδυνο.

Σχεδόν 200 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα γύρω κτίρια και οι αρχές παραχώρησαν έκτακτη στέγη σε καταφύγια στους πληγέντες.

Το 2018, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Μασσαλία όταν δύο ερειπωμένα κτίρια σε εργατική συνοικία υποχώρησαν.

Διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι 40.000 άνθρωποι διαμένουν σε κακές κατασκευές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top