Μιανμάρ: Τέσσερις νεκροί από βομβιστική επίθεση σε φεστιβάλ

Μιανμάρ: Τέσσερις νεκροί από βομβιστική επίθεση σε φεστιβάλ

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 12 τραυματίστηκαν από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα έξω από παγόδα στην πόλη Λάσιο της ανατολικής Μιανμάρ.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί το μεσημέρι για το Φεστιβάλ Νερού – όπως είναι ευρύτερα γνωστές στη Δύση οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη βιρμανική πρωτοχρονιά (Thingyan).

Τρία αυτοκίνητα ανατινάχθηκαν, με αποτέλεσμα τέσσερις άνδρες να βρουν τον θάνατο και τουλάχιστον 12 άνθρωποι να τραυματιστούν, εκ των οποίων δύο σοβαρότερα, όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ένας από τους διασώστες. Αξιωματούχος των δυνάμεων ασφάλειας επιβεβαίωσε στο AFP τον αριθμό των θυμάτων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση, η οποία σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε η χούντα της Μιανμάρ εναντίον του χωριού Παζί Γκι (κεντρικά) που ελέγχεται από αντικαθεστωτικές δυνάμεις, με απολογισμό περίπου 130 νεκρούς.

Μετά το πραξικόπημα του 2021, οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις έχουν ζητήσει το μποϊκοτάζ όλων των εκδηλώσεων που υποστηρίζονται από τη χούντα.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για τις κυρώσεις σε Κύπριους ο ΠτΔ - Ζήτησε πλήρη διερεύνηση των στοιχείων

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα μέχρι το Μεγάλο Σάββατο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακή Προεδρία με φόντο την κατοχή: Μονομερή μέτρα, ευρωπαϊκά μηνύματα και το ανοιχτό στοίχημα του Κυπριακού

Κυπριακή Προεδρία με φόντο την κατοχή: Μονομερή μέτρα, ευρωπαϊκά μηνύματα και το ανοιχτό στοίχημα του Κυπριακού

Η ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών αναταράξεων, αλλά και με μια βαριά ιστορική εκκρεμότητα που εξακολουθεί να σκιάζει την ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου, που δεν είναι άλλη, από την τουρκική κατοχή και τη συνεχιζόμενη διαίρεση της Κύπρου, εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα.