Υπό οκταήμερη κράτηση ο 22χρονος που «τσάκωσαν» με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς σωλήνες και πυροσβεστήρες

Υπό οκταήμερη κράτηση ο 22χρονος που «τσάκωσαν» με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς σωλήνες και πυροσβεστήρες

Διάταγμα κράτησης τριών ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 22χρονου το Μεγάλο Σάββατο για παράνομη κατοχή και αποθήκευση εκρηκτικών υλών.

Σύμφωνα με Εκπρόσωπο του Γραφείου του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας ο 22χρονος συνελήφθη την Μεγάλη Παρασκευή για παράνομη κατοχή και αποθήκευση εκρηκτικών υλών. Είχε προηγηθεί έρευνα, βάσει δικαστικού εντάλματος στην οικία του στην Πάφο, όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια εκρηκτικές ύλες, όπως 10 αυτοσχέδια εκρηκτικά κυλινδρικά μεταλλικά αντικείμενα (σωλήνες) και δύο αυτοσχέδια εκρηκτικά κυλινδρικά μεταλλικά αντικείμενα, τύπου εργοστασιακών πυροσβεστήρων.

Επίσης βρέθηκαν δύο άδειοι εργοστασιακοί πυροσβεστήρες και τρία διάφανη σακούλια που περιείχαν άσπρη σκόνη (κάλλιο).

Από εξετάσεις που ακολούθησαν από πυροτεχνουργό της ΑΔΕ Πάφου διαπιστώθηκε ότι και τα 12 συνολικά κυλινδρικά μεταλλικά αντικείμενα που εντοπίστηκαν, περιείχαν αυτοσχέδιο μείγμα – πυρίτιδας (εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος).

Ο 22χρονος τέθηκε υπό τριήμερη κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επιδιώκουμε διασύνδεση κυπριακών νεοφυών επιχειρήσεων με διεθνή δίκτυα»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επιδιώκουμε διασύνδεση κυπριακών νεοφυών επιχειρήσεων με διεθνή δίκτυα»

«Η Κύπρος είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι η καινοτομία θα αποφέρει απτά οφέλη για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις», δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε γραπτή δήλωση με αφορμή εκδήλωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία παρουσιάστηκε η λειτουργία προγραμμάτων της Plug and Play Cyprus για νεοφυείς επιχειρήσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE