ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του το 2024

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του το 2024

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του το 2024, συμμετέχοντας σε ηλικία ρεκόρ 80 ετών σε μια νέα εκστρατεία για τον Λευκό Οίκο «για να τελειώσει τη δουλειά».

«Κάθε γενιά έχει μια στιγμή όπου έπρεπε να υπερασπιστεί τη δημοκρατία. Να υπερασπιστεί τις θεμελιώδεις ελευθερίες της», έγραψε ο Μπάιντεν στο Twitter, με συνοδεία ένα βίντεο.

«Πιστεύω ότι αυτή είναι η δική μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διεκδικώ την επανεκλογή μου στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ελάτε μαζί μας. Ας τελειώσουμε τη δουλειά».

Μετά από μια σειρά μεγάλων νομοθετικών νικών και σημαντικών προσπαθειών στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής στα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του, ο Μπάιντεν δεν έχει πραγματικό αντίπαλο στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Αλλά σε μια εκστρατεία που μπορεί να καταλήξει σε μια επανάληψη των εκλογών του 2020 εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να αντιμετωπίσει συνεχή και έντονη κριτική για την ηλικία του.

Ο βετεράνος Δημοκρατικός θα συμπλήρωνε 86 έτη στο τέλος μιας δεύτερης θητείας. Ακόμη και αν μια ιατρική εξέταση τον Φεβρουάριο τον έκρινε «ικανό» να εκτελέσει τα καθήκοντα της προεδρίας, πολλοί, ακόμη και στην ίδια του την εκλογική βάση, πιστεύουν ότι είναι πολύ μεγάλος.

Μια δημοσκόπηση του NBC News που δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο διαπίστωσε ότι το 70% των Αμερικανών, συμπεριλαμβανομένου του 51% των Δημοκρατικών, πιστεύει ότι δεν πρέπει να θέσει υποψηφιότητα.

Το 69% του συνόλου των ερωτηθέντων που είπαν ότι δεν πρέπει να θέσει υποψηφιότητα ανέφεραν τις ανησυχίες σχετικά με την ηλικία του ως σημαντικό ή δευτερεύοντα λόγο.

Ο Μπάιντεν αρέσκεται να απαντά σε αυτές τις ανησυχίες λέγοντας: «Παρακολουθήστε με» - εννοώντας ότι οι ψηφοφόροι θα πρέπει να επικεντρωθούν στις πολιτικές του νίκες στο εσωτερικό και στη συσπείρωση μιας πρωτοφανούς δυτικής συμμαχίας για να βοηθήσει την Ουκρανία να αμυνθεί απέναντι στη ρωσική εισβολή.

Κατά τον επόμενο ενάμιση χρόνο, ο Μπάιντεν θα έχει όλα τα πλεονεκτήματα του κατέχοντος το αξίωμα, υποστηριζόμενος από ένα ενωμένο κόμμα, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί μόλις τώρα ξεκινούν την προετοιμασία τους.

Ο Τραμπ, παρά το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος πρώην ή εν ενεργεία πρόεδρος στον οποίο απαγγέλθηκαν ποινικές κατηγορίες, και ενώ αντιμετωπίζει έρευνες για την προσπάθειά του να ανατρέψει την ήττα του από τον Μπάιντεν στις εκλογές του 2020, είναι ο συντριπτικά επικρατέστερος Ρεπουμπλικανός υποψήφιος.

Τη Δευτέρα, έσπευσε να ασκήσει τη δική του κριτική στον άνθρωπο που τον νίκησε την προηγούμενη φορά. «Με μια τόσο ολέθρια και αποτυχημένη προεδρία, είναι σχεδόν αδιανόητο ότι ο Μπάιντεν θα σκεφτόταν καν να θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή», ανέφερε σε δήλωσή του.

Ο πιθανότερος Ρεπουμπλικανός αντίπαλος του 76χρονου Τραμπ, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, παρουσιάζεται ως μια εξίσου δεξιά φιγούρα, αν και σαφώς νεότερος στα 44 του χρόνια.

Ο Μπάιντεν θα υπογραμμίσει τα διαπιστευτήριά του στην εξωτερική πολιτική την Τρίτη, όταν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γιολ, ο οποίος ξεκινά επίσημη επίσκεψη στον Λευκό Οίκο.

Όπως και το 2020, το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Μπάιντεν παρουσίασε την προεκλογική του υποψηφιότητα ως έναν αγώνα για τη διάσωση της αμερικανικής δημοκρατίας από τον Τραμπ και τους όλο και πιο ακροδεξιούς Ρεπουμπλικάνους. Ωστόσο, τόνισε επίσης το μήνυμά του για την αποκατάσταση της οικονομίας με μεγάλη έμφαση στη μεταποιητική βάση και τις θέσεις εργασίας για τη μεσαία τάξη.

Αργότερα την Τρίτη ήταν προγραμματισμένο να εκφωνήσει οικονομική ομιλία σε συνέδριο συνδικάτων που διεξάγεται στην Ουάσινγκτον. Αν και δεν αποτελούσε προεκλογική εκδήλωση, το προγραμματισμένο θέμα «Πώς η ατζέντα του "Επενδύοντας στην Αμερική" φέρνει πίσω την παραγωγή, ανοικοδομεί τη μεσαία τάξη και δημιουργεί καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας στα συνδικάτα» είχε οριστεί να βρίσκεται στο επίκεντρο του μηνύματος του Δημοκρατικού υποψηφίου για το 2024.

Τα ποσοστά αποδοχής του Μπάιντεν δεν έχουν ξεπεράσει το 50% για περισσότερο από ενάμιση χρόνο, ωστόσο, κατάφερε να ανταπεξέλθει όταν χρειαζόταν. Οι υποστηρικτές του λένε ότι οι εξαιρετικές επιδόσεις του Δημοκρατικού Κόμματος στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022 στο Κογκρέσο επικύρωσαν την ισχύ της εικόνας του Μπάιντεν.

«Ο πατέρας μου είχε μια έκφραση», λέει συχνά ο Μπάιντεν. «Τζόι, μη με συγκρίνεις με τον Παντοδύναμο. Συγκρίνετέ με με την εναλλακτική λύση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top