Το θέμα της βίας στα γήπεδα και η νεανική παραβατικότητα δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο ένα Υπουργείο, είπε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, προσθέτοντας ότι η προσέγγιση πρέπει να είναι ολιστική και πρέπει να εμπλακούν με παραγωγικό τρόπο όλοι οι φορείς που μπορούν να βοηθήσουν στο να επιλυθεί αυτό το τεράστιο ζήτημα.
Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείσα σχετικά με τη συνάντηση που είχε με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για θέματα βίας και παραβατικότητας, η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι της συνάντησης με την Υπουργό Παιδείας, προηγήθηκε συνάντηση με την Υπουργό Υγείας που αφορούσε το θέμα των εξαρτήσεων κατά κύριο λόγο και μια άλλη συνάντηση που ακολούθησε με την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας.
«Και ο λόγος που έχουμε συμπληρώσει αυτό τον κύκλο συναντήσεων είναι ακριβώς επειδή το θέμα της βίας στα γήπεδα και η νεανική παραβατικότητα δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο ένα Υπουργείο. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο. Η προσέγγιση πρέπει να είναι ολιστική και πρέπει να εμπλακούν με παραγωγικό τρόπο όλοι φορείς που μπορούν να βοηθήσουν στο να επιλυθεί αυτό το τεράστιο ζήτημα», πρόσθεσε.
Όπως είπε η Υπουργός Δικαιοσύνης, «χαίρομαι που όλες οι Υπουργοί έχουν την προθυμία να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια, που σίγουρα δεν περιορίζεται μόνο στη βία έξω από τα γήπεδα, αλλά βλέπουμε την βία ως φαινόμενα να εμφανίζεται παντού στη ζωή μας και είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί ολόκληρη την κοινωνία είτε μιλάμε για εμπρησμούς στα σχολεία είτε μιλάμε για μια κατακόρυφη αύξηση στις εξαρτήσεις είτε μιλάμε για ζητήματα που αφορούν έφηβους και παιδιά σε γενικότερο πλαίσιο».
Σε ερώτηση αν έχουν εισηγηθεί κάποιες δράσεις για αντιμετώπιση του φαινομένου, η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι εισηγήθηκαν τη δημιουργία ενός πλαισίου, μιας πλατφόρμας από όπου θα μπορεί να γίνεται μια γενικότερη παρακολούθηση ζητημάτων που αφορούν την παραβατικότητα, αλλά είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα για να μπορέσουν να είναι πιο συγκεκριμένοι.
«Όλα αυτά τα ζητήματα που ηγέρθησαν στις συναντήσεις που έγιναν, πρέπει να τα δούμε όλοι μαζί με τους υπηρεσιακούς, με τους τεχνοκράτες, σε πιο λεπτομερές επίπεδο και μόνο όταν το κάθε Υπουργείο μελετήσει τις δράσεις που έχουν τεθεί ως αναγκαίες για την επίλυση αυτού του προβλήματος, μόνο τότε μπορούμε να κάτσουμε όλοι μαζί γύρω από ένα τραπέζι και να καταλήξουμε σε πολύ συγκεκριμένα προγράμματα», σημείωσε.
Ερωτηθείσα αν τους ανησυχούν οι εμπρησμοί σε σχολικές μονάδες, η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι οι εμπρησμοί στα σχολεία απασχολούν την Αστυνομία και καθηκόντως απασχολούν και το Υπουργείο Δικαιοσύνης που έχει την εποπτεία της Αστυνομίας «και με την οποία συνεργαζόμαστε βεβαίως πάρα πολύ στενά».
«Όποια βοήθεια μας ζητηθεί από το Υπουργείο Παιδείας, εμείς είμαστε πρόθυμοι να ανταποκριθούμε, αλλά σίγουρα είναι και ένα φιλοσοφικό ερώτημα στο τέλος της ημέρας και αυτό το έχει θέσει η ίδια η Υπουργός Παιδείας και σε άλλες συζητήσεις που έχω ακούσει και σε εμάς προσωπικά, είναι ένα ζήτημα που πρέπει να το σκεφτεί το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, εάν τελικά θα καταλήξουμε να έχουμε σχολεία-φυλακές παρά σχολεία που είναι χώροι συγκέντρωσης των εφήβων και των παιδιών, χώροι οι οποίοι θα γεμίζουν καθημερινώς με χαρά και όχι με αστυνόμευση και αυστηρή επιτήρηση», συμπλήρωσε.
Όμως, κατέληξε η Υπουργός Δικαιοσύνης, «τα γεγονότα δείχνουν ότι υπάρχουν ανάγκες για αυξημένα μέτρα ασφάλειας και όταν και εφόσον μας ζητηθεί εμείς θα ανταποκριθούμε σε αυτά τα αιτήματα».
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τίτλοι ιδιοκτησίας και «εγκλωβισμένοι» αγοραστές - «Πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες έκδοσης»
Στην γειτονιά των αγγέλων ο Κύπριος λαϊκός ερμηνευτής, Κυριάκος Μαππούρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη
• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις