ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ποιος διέταξε την εκτέλεσή του μέσα από τις φυλακές - Η σχέση με το οργανωμένο έγκλημα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ποιος διέταξε την εκτέλεσή του μέσα από τις φυλακές - Η σχέση με το οργανωμένο έγκλημα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβαζ. Τα δυο αδέλφια συλληφθέντες, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, συμμετείχαν στην εκτέλεση του δημοσιογράφου, ενώ ο ένας από τους δυο κατηγορείται για μια ακόμη δολοφονία στο Γαλάτσι τον Δεκέμβριο του 2021.

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, 2 χρόνια και 20 ημέρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβαζ δυο αδέλφια που σύμφωνα με την ΕΛΑΣ συμμετείχαν στην εκτέλεση που συγκλόνισε την Ελλάδα συνελήφθησαν, με τις αρχές να φαίνεται πως πλέον κατάφεραν να βρουν την άκρη στο κουβάρι του οργανωμένου εγκλήματος που έχει αιματοκυλήσει την χώρα, θησαυρίζοντας ταυτόχρονα σε βάρος των απλών πολιτών.

Ο ένας εξ αυτών φέρεται να είναι, σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ένας 54χρονος ο οποίος δηλώνει κοινωνιολόγος φαίνεται να είχε άμεση σχέση με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ κι ο άλλος -σύμφωνα με τις ενδείξεις των αστυνομικών- εξετάζεται ότι μπορεί να είναι ο ηθικός αυτουργός και "συντονιστής" της δολοφονικής επίθεσης κατά του Γιώργου Καραϊβάζ.

Σημειώνεται ότι στον φάκελο που είχε σχηματιστεί τότε, σημειωνόταν ο ρόλος του Γ. Καραϊβάζ, στην αστυνομική έρευνα αλλά και δυσμενή σχόλια των ποινικών για αυτή την "παρέμβαση" του.

Οι κάμερες "έπιασαν" τους δράστες μία ημέρα πριν τη δολοφονία
Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που είχαν σε απόλυτη προτεραιότητά την υπόθεση Καραϊβαζ κατάφεραν να συλλέξουν πολύτιμο υλικό από κάμερες ασφαλείας σπιτιών και καταστημάτων της περιοχής.

Εκεί διαπίστωσαν πως ένα λευκό βαν συνδέεται με την δολοφονία.

Μάλιστα έχει διαπιστωθεί πως μια ημέρα πριν πέσει νεκρός ο δημοσιογράφος τόσο το επίμαχο σκούτερ όσο και το όχημα της εταιρείας καθαρισμού εντοπίστηκαν στις κάμερες των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης στο σημείο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβαζ.

Η πρώτη φορά που καταγράφεται η κοινή πορεία των δύο οχημάτων είναι στην οδό Μεγίστης. Σύμφωνα με όσα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, το μηχανάκι προπορευόταν μπροστά με τους δύο δράστες και ακριβώς από πίσω ακολουθούσε το λευκό βαν.

Μετά από 40 δευτερόλεπτά, στην ίδια οδό, πάνω στο μηχανάκι βρίσκεται μόνο ο ένας από τους δύο επιβάτες και το βαν εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω από το όχημα.

Η αστυνομία εκτιμά πως στο μεσοδιάστημα, σε κάποιο τυφλό σημείο, ο ένας επιβάτης της μηχανή αποβιβάστηκε και μπήκε μέσα στο βαν. Εκτιμάται πως είναι ο 40χρονος άνδρας που έχει συλληφθεί, ενώ η τελευταία φορά που καταγράφεται η κοινή πορεία των οχημάτων είναι στη Λεωφόρο Κηφισού, με το βαν να φεύγει προς Αιγάλεω και λίγη αργότερα το μηχανάκι να κατευθύνεται προς την Πέτρου Ράλλη.

Εμπλοκή ποινικού μέσα από τις φυλακές

Στην πολυσέλιδη δικογραφία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών συμπεριλαμβάνονται ακόμη τουλάχιστον τρία ακόμη άτομα για τα οποία δεν εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Ένας από αυτούς είναι παλιός γνώριμος των αρχών για υποθέσεις εκβιασμών, πλέον βρίσκεται στις φυλακές, με την έρευνα της ασφαλείας να δείχνει πως συνδέεται με την δολοφονία του Γιώργου Καραιβαζ.

"Η περαιτέρω ανάλυση των δεδομένων που προέκυψαν, από το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες τόσο κατά την προσέγγιση όσο και κατά τη διαφυγή τους, σε συνδυασμό με στοιχεία από έτερες ανθρωποκτονίες που χαρακτηρίστηκαν ως "κατά παραγγελία" και σχετίζονταν με το οργανωμένο έγκλημα, οδήγησαν στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δύο ημεδαπών, οι οποίοι αμφότεροι έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν", δήλωσε ο Διοικητής Ασφάλειας Αττικής Γιάννης Σκούρας.

Τους πρόδωσαν τα βιβλία της επιχείρησής τους

Για περισσότερους από δυο μήνες οι αξιωματικοί της Ασφάλειας σάρωσαν τις πολυκατοικίες του Αλίμου σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων, από εκεί όπου έπεσε νεκρός ο Γιώργος Καραϊβαζ, για να διαπιστώσουν εάν κάποια από αυτές είχε πάρει για να καθαρίσει το κτίριο την συγκεκριμένη εταιρεία που αναγραφόταν στο λευκό βαν.

Ταυτόχρονα την ημέρα της δολοφονίας του Καραϊβαζ στα βιβλία της εταιρείας δεν υπάρχει κάποιο δρομολόγιο στην συγκεκριμένη περιοχή.

Από την επακόλουθη προανακριτική διαδικασία, η οποία επικεντρώθηκε σε επιπλέον διασταυρώσεις στοιχείων και εξετάσεις προσώπων, ανέκυψε η συμμετοχή του 40χρονου και του 48χρονου στην τέλεση της ανθρωποκτονίας.

Οι δυο συλληφθέντες παραμένουν κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ μέχρι την απολογία τους.

ΠΗΓΗ: TheTOC.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top