Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Η «φτώχεια» της παρέλασης της Ημέρας της Νίκης με ένα μόνο τανκ - Δείτε βίντεο

Ρωσία: Η «φτώχεια» της παρέλασης της Ημέρας της Νίκης με ένα μόνο τανκ - Δείτε βίντεο

«Φτωχή» ήταν η παρέλαση που έγινε σήμερα (9.5.2023) στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, Μόσχα, για την Ημέρας της Νίκης, καθώς μετείχαν λίγοι σχετικά στρατιώτες, δεν υπήρχαν μαχητικά αεροπλάνα, ενώ υπήρχε ένα και μοναδικό τεθωρακισμένο, κι αυτό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αιτία της «φτώχειας» της μεγάλης παρέλασης που έγινε στην πρωτεύουσα της Ρωσίας και ήταν το «κλου» των εκδηλώσεων για την Ημέρα της Νίκης, που συμβολίζει τη νίκη επί των ναζί και το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν φυσικά ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά όπως και να ‘ναι το γεγονός ότι υπήρχε μόνο ένα τεθωρακισμένο κι αυτό από την εποχή του ’40 προκάλεσε πολλά σχόλια.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022 και οι τεράστιες πολεμικές επιχειρήσεις που διεξάγονται εκεί, έχουν συγκεντρώσει στο σημείο τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας και έτσι η παρέλαση ήταν μικρή σε όγκο και φυσικά έγινε με ένα μόνο τεθωρακισμένο.

Το τανκ που μετείχε στην παρέλαση ήταν ένα T-34 της εποχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Επίσης δεν φάνηκαν στρατιωτικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από την εμβληματική Κόκκινη Πλατεία της πρωτεύουσας της Ρωσίας όπως γινόταν παλιά, ενώ υπήρχαν λίγα όπλα, οχήματα, πύραυλοι κλπ.

 Δείτε βίντεο:

Μέσα σε όλα στην σημερινή παρέλαση μετείχαν περίπου 8.000 στρατιώτες, ένας αριθμός που είναι ο μικρότερος από το 2008. Το 2020 για παράδειγμα, χρονιά του λοκντάουν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στην παρέλαση μετείχαν 13.000 στρατιώτες, ενώ πέρσι η παρέλαση έγινε με 11.000 στρατιώτες

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν δεν το… έβαλε κάτω. Μίλησε για άλλη μια φορά με στόμφο και είπε ότι η χώρα του θα κερδίσει τον πόλεμο απέναντι στην Ουκρανία. Μέσα σε όλα είπε ότι η Ρωσία θέλει ένα «ειρηνικό μέλλον».

ΠΗΓΗ: Newsit.gr

Ανάλυση - Εκλογές Τουρκία: Οι δημοσκοπήσεις και οι προοπτικές για το Κυπριακό - Τι «ξημερώνει» η επόμενη μέρα

Αυτά είναι τα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Κύπρο μετά το τέλος της πανδημίας - Όσα ισχύουν για μάσκες, τεστ, κρούσματα και επαφές

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επτά μέτρα που προτείνουν οι συντεχνίες για την ακρίβεια - Ζήτησαν συνάντηση με τον ΠτΔ

Δημοσιεύσαν στον ξένο Τύπο φωτογραφία του Τατάρ μαζί με ύποπτο για εγκληματικό δίκτυο - Η σχέση με στοιχήματα και τυχερά παιχνίδια

Διπλό φονικό στον Ύψωνα: Δεν παραδέχθηκαν ενοχή οι κατηγορούμενοι - Στις 15 Νοεμβρίου η ακροαματική διαδικασία

Σαββίδης για εξουσίες Γενικού Εισαγγελέα : «Το ανέλεγκτο δεν σημαίνει ότι είσαι βασιλιάς»

Η συγκινητική στιγμή που κάτοικος Έβρου ταΐζει αλεπού σε καμένη περιοχή - Δείτε βίντεο



Ανέλυσε το όραμά του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Οι τρεις προτεραιότητες της διακυβέρνησής του

Ανέλυσε το όραμά του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Οι τρεις προτεραιότητες της διακυβέρνησής του

Στόχος είναι η άμεση και αποτελεσματική επίλυση χρόνιων θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες, δίνοντας έμφαση στο μεταναστευτικό, το στεγαστικό και το κυκλοφοριακό, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στην τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΕΒ στη Λεμεσό το απόγευμα της Τετάρτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top