LIKE ONLINE

Zευγάρι έψαχνε να αγοράσει σπίτι στην Ιταλία και στο τέλος πήρε μεσαιωνικό κάστρο - Δείτε φωτογραφίες

Zευγάρι έψαχνε να αγοράσει σπίτι στην Ιταλία και στο τέλος πήρε μεσαιωνικό κάστρο - Δείτε φωτογραφίες

Όταν ένα ζευγάρι από τη Νότια Αφρική, ο Max και η Joy Ulfane, άρχισαν να ψάχνουν για το ιταλικό σπίτι των ονείρων τους πριν από περίπου 28 χρόνια, δεν φαντάστηκαν ποτέ ότι θα κατέληγαν να αγοράσουν ένα ερειπωμένο κάστρο στην Τοσκάνη.

Όμως οι επιχειρηματίες, που έχουν την έδρα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ερωτεύτηκαν αμέσως το Castello di Fighine, ένα παραμελημένο μεσαιωνικό φρούριο όταν το βρήκαν το 1995.

Από τότε έχουν μεταμορφώσει το κάστρο, που δεσπόζει 650 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στο δήμο San Casciano dei Bagni, κοντά στα σύνορα με την Ούμπρια, σε μια πολυτελή δεύτερη κατοικία.

«Έχουμε βάλει πολύ κόπο και αγάπη εδώ, αντιμετωπίζοντας και ξεπερνώντας τις προκλήσεις. Και πολλά, πολλά χρήματα για να ξαναδώσουμε ζωή σε αυτό το μέρος» είπε η Joy Ulfane στο CNN. «Και να σκεφτεί κανείς ότι ποτέ δεν θέλαμε κάστρο».

kastro-italia2

 

Το ζευγάρι είχε δει δεκάδες ακίνητα σε όλη την Ιταλία πριν τους δείξουν το κάστρο στην κορυφή ενός λόφου, που περιβάλλεται από ελαιώνες και δάσος.

Παρόλο που ήταν ερειπωμένο και γεμάτο μπάζα, το ζευγάρι είδε τεράστιες δυνατότητες στο Castello di Fighine και ένιωσε ότι ήταν το κατάλληλο μέρος γι' αυτούς.

Το αγόρασαν και σύντομα άρχισαν μια τετραετή διαδικασία ανακαίνισης. Μάλιστα, λίγο αργότερα αποφάσισαν να αγοράσουν μερικά από τα υποβαθμισμένα σπίτια που βρίσκονταν στην περιοχή και άρχισαν να τα ανακαινίζουν μόλις ολοκλήρωσαν το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών στο Castello di Fighine. Η διαδικασία αυτή διήρκεσε άλλα οκτώ με δέκα χρόνια.

«Το κάστρο έχει χαρακτηριστεί ως ιστορική ιδιοκτησία, οπότε χωρίς τις απαραίτητες άδειες δεν μπορούσαμε να πειράξουμε ούτε μία πέτρα» υπογράμμισε η Joy Ulfane. Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, κάθε δομική αλλαγή που θα μπορούσε να αλλοιώσει την αρχική αρχιτεκτονική και τον σκοπό ενός ιστορικού ακινήτου πρέπει να εποπτεύεται και να παίρνει το «πράσινο» φως από το αρμόδιο γραφείο, θέτοντας πολλούς περιορισμούς στο είδος των εργασιών που μπορούν να γίνουν κατά τη διάρκεια αυτού του είδους της ανακαίνισης.

kastro-italia1
kastro-italia3
Ωστόσο, το ζευγάρι επικεντρώθηκε στην αναδιαμόρφωση των δωματίων και στο να καταστήσει το ακίνητο και πάλι κατοικήσιμο.


Αν και η διαδικασία ανακαίνισης δεν ήταν καθόλου απλή, η επιμονή τους απέδωσε καρπούς και είναι πολύ ευχαριστημένοι με το όμορφα ανακαινισμένο φρούριό τους. 

Ο παλιός αχυρώνας έχει μετατραπεί σε αίθουσα υποδοχής, ενώ οι κήποι του κάστρου διαθέτουν όμορφους φράχτες από κυπαρίσσια, λεμονιές, αμπέλια και τριανταφυλλιές.


Το ζευγάρι επισκέπτεται το ιδιωτικό του καταφύγιο όσο πιο συχνά μπορεί: «Ερχόμαστε εδώ μια φορά το μήνα από το Λονδίνο για να χαλαρώσουμε, αγαπάμε την ηρεμία και την απόλυτη ιδιωτικότητα του κάστρου μας» τόνισε η Joy Ulfane.

Κρατούν το κάστρο αυστηρά για τον εαυτό τους, ενώ αναδιαμόρφωσαν τα παρακείμενα σπίτια σε πέντε εκπληκτικές βίλες με πισίνες, τα οποία νοικιάζουν σε παραθεριστές.

kastro-italia4
kastro-italia5
kastro-italia6

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ανάλυση - Εκλογές Τουρκία: Οι δημοσκοπήσεις και οι προοπτικές για το Κυπριακό - Τι «ξημερώνει» η επόμενη μέρα

Αυτά είναι τα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Κύπρο μετά το τέλος της πανδημίας - Όσα ισχύουν για μάσκες, τεστ, κρούσματα και επαφές

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top